קבוצת הרובוטיקה זכתה בשלושה גביעים!

קבוצות הרובוטיקה של בית הספר 'איש שלום' זכו בשלושה גביעים בתחרות האזורית של תחרות הרובוטיקה – FLL ועלו למשחקי הגמר הארצי
ביום ראשון ה- 12.2 נערך בבית הספר "איש שלום", בכפר יונה, תחרות הרובוטיקה – FLL אזורית מטעם ארגון FIRST ISRAELA, בה השתתפו קבוצות תלמידים מכל רחבי האזור.

תכנית FLL חושפת תלמידים צעירים לעולם האמיתי של אתגרים הנדסיים, על ידי בניית רובוט אוטונומי לביצוע מספר משימות על גבי לוח משימה מרובת אתגרים ונושאים. בהנחיית מדריכים ודמיונם הרב של התלמידים, מגלות קבוצות FLL עולם מרגש של אפשרויות. באמצעות התהליך לומדים התלמידים גם את מהות התרומה לקהילה.

בתחרות השתתפו מאות תלמידים נלהבים שרכשו מיומנות וידע, מאותגרים לחשיבה טכנולוגית, לבניית אסטרטגיה ולבניית כלים טכנולוגיים. יחד עם שמירה על ערכי כבוד, עבודת צוות ושיתוף פעולה, מלווים על ידי מורים ומנטורים.

התחרות מורכבת מכמה נקודות שיפוט, אשר קבעו את המנצחים בתחרות שעלו למשחקי הגמר הארצי שהתקיים ב 6 למרץ בהיכל נוקיה. במסגרת התחרות הקבוצות חוקרות בעיה ממשית ומפתחות פתרון חדשני מציגה לפני השופטים ובנוסף הקבוצה בונה ומתכנתת בעזרת אבני לגו רובוט אוטומטי המבצע מטלות מוגדרות במשך זמן קצוב.

חברת המועצה ישראלה רוזן, ששפטה בתחרות האזורית סיפרה כי: "במהלך התחרות המרתקת התלמידים הפגינו מקוריות, התלהבות ורוח תחרות טובה. השמחה ששרתה על המשתתפים סחפה את כולם לשירה וריקודים יחד עם הפגנת מקצועיות רבה ושמירה על חוקי המשחק".

מבית הספר "איש שלום" השתתפו בתחרות האזורית, שתי קבוצות משתי שכבות גיל- כיתות ז' וכיתות ח', אשר זכו ב - 3 גביעים שבהם זכו שתי הקבוצות יחדיו. הגביעים שהקבוצות גרפו- גביע ביצועיי הרובוט- מקום שני, גביע העזרה לקהילה וגביע עבודת המחקר.

תלמידי הקבוצה משכבת ז' סיפרו: "תהליך ההכנה היה מרתק, מעשיר, מהנה ומלמד, על אף השעות הרבות שבהן נדרשנו להישאר ולעבוד. שעות רבות היו מפרכות ובעלות מגוון של אינטראקציות. ביום התחרות ההתרגשות גברה במידה רבה, אך יחד עם זאת האמנו בעצמנו וב- "מוטו" המוביל אותו: "מחשבה מייצרת מציאות!".

מנהלת בית הספר השש שנתי, מלכה חלוץ, רואה בנבחרות הרובוטיקה חלק ממסורת ביה"ס לטפח מצוינות טכנולוגית ולהעמיד את בית הספר "איש שלום" בקדמת החזית הטכנולוגית של המאה ה- 21.

תלמידי הקבוצה משכבת ח': "חווינו חוויה מהנה ומאתגרת. למדנו לעבוד בצוות ולכבד רעיונות אחד של השני.למדנו את המשמעות של שותפות, חברות ואחריות תוך כדי הנאה התלהבות ובעיקר הבנו, מה שאנחנו מגלים ולומדים חשוב יותר ממה שאנחנו זוכים בו".

אפי דרעי, ראש מועצת כפר יונה- "אני מברך את ילדי נבחרות הרובוטיקה על ההשקעה ההתמדה והשאיפה לניצחון. אני לי ספק כי תלמידי הישוב יוכיחו את עצמם וסיבו גאווה גדולה לכפר יונה."