בכפר יונה נערכים לשנת הלימודים הקרובה בגני הילדים ונותנים מענה לרפורמה החדשה בחינוך

הסתיימה בנייתם של שני גנים חדשים בכפר יונה: "טופז" ו-"ארגמן", אלה יצטרפו למניין הגנים החדשים ביישוב כפר יונה, הנערך לשנת הלימודים תשע"ג הקרובה, עם פתיחתם של 7 גני ילדים חדשים לגילאי 3 ו-4, ובסך הכול 42 גנים: ממלכתי, ממלכתי דתי והמוכר שאינו רשמי.

כבר בתחילת שנת הלימודים החדשה (תשע"ג), שבעה גנים יהיו זמינים מיידית לאכלוס- שניים ברחוב רמב"ם ושניים ברחוב האשל, שניים בתוך המתנ"ס וגן ארגמן שממוקם ברחוב הטופז.

זהו המשך ישיר להמלצות וועדת טרכטנברג באשר לחוק חינוך חינם לכל הילדים מגיל 3 ו-4. הרפורמה הותירה את הרשויות מבולבלות כיצד הן להתמודד עם השינוי החדש. ברשות המקומית כפר יונה, בשיתוף פעולה מלא עם משרד החינוך, נעשה מיפוי צרכים יישובי מוקדם, בהתייחס למספרי התלמידים בכל שנתון במגזרים השונים. בעקבות המיפוי, הוחלט באגף החינוך במועצה המקומית יחד עם מחלקת ההנדסה - להגיש בקשה אל משרד החינוך להקמת 11 גני ילדים חדשים, אשר ייתנו מענה רחב לכל ילדי היישוב בגילאים הללו.

בישיבה עם ראש המועצה אפי דרעי, נכחו מהנדס המועצה, נציגים מאגף החינוך וגזבר הרשות – "התהליך התנהל בצורה שקולה ומחושבת בשיתוף פעולה עם כל הגורמים הרלוונטיים, נעשה איתור שטחים בהם ניתן לבנות באופן מיידי גני ילדים, בהתאם לדרישות משרד החינוך", לדבריו של אפי דרעי, ראש מועצת כפר יונה.

התוכניות הוגשו והמגרשים עליהם ייבנו שבעת גני הילדים החדשים, אושרו.

כמו כן, אושרו שני גני ילדים חדשים בפרויקט ההרחבה של היישוב, במתחם יצחקי, שנמצא בימים אלה בבנייה. אושרה גם בנייתם של שני גני ילדים נוספים במתחם חלמיש - אשר ייתנו מענה לשנים הבאות.

בפגישה נוספת שנערכה באגף החינוך במועצת כפר יונה, יחד עם המפקחות על גני הילדים – הוחלט לגייס גננת וסייעת לכל שבעת הגנים החדשים, עם שיתוף פעולה מלא מצד משרד החינוך.