הישג לבית ספר תיכון איש שלום בפעם השנייה זכייה בתחרות הרובוטים היוקרתית

קבוצה של 12 תלמידים מכיתות י-יא מבית ספר תיכון איש שלום בכפר יונה זכתה בפרס היוקרתי "פרס ההשראה ההנדסית" בתחרות הרובוטיקה הארצית שהסתיימה אמש (ד') בהיכל נוקיה, הקבוצה תיסע להתחרות בתחרות הגמר העולמית בסיינט לואיס.
הרובוט הזוכה נקבע על ידי צוות שיפוט המורכב מאנשי אקדמיה ושופטים מארה"ב, כאשר 6 הקבוצות הזוכות מקרב בתי הספר התיכוניים והקבוצה הזוכה מקרב חטיבות הביניים, יטוסו כאמור לייצג את ישראל בתחרות הגמר הבינ"ל בסנט- לואיס, מדינת מיזורי, ארה"ב, במהלך חודש אפריל 2013.
הרובוטים של בתי הספר התיכוניים התחרו ביניהם במשחק ה"פריסבי" זריקת דיסקים, לתוך חריץ. ולאחר מכן הרובוט צריך לטפס לגובה של עד כשלוש מטר.
יואב שוקרון תלמיד כיתה י', שהחל ללמוד בפרוייקט לפני 3 שנים, סיפר "מאד שמח, ההתרגשות היא גדולה מאד זהו חלום שהתגשם לזכות ולטוס לתחרות".
שירלי סגל ובעלה אדי מלווים את הקבוצה ומשמשים כמנטורים לתלמידים. אדי סיפר בהתרגשות "זהו הישג משמעותי לתלמידים שעמלו קשות על הרובוט, לתיכון שהוא בסך קיים 4 שנים וכבר זוכה בפעם השנייה. ולישוב כפר יונה, בו המועצה המקומית משקיעה תקציבים גדולים לחינוך".
אדי הוסיף כי ראש המועצה אפי דרעי היה מעורב בפרטי הפרוייקט כבר בתחילתו לפני כמה שנים "ראש המועצה משקיע הרבה בחינוך ומעביר תקציבים ביד רמה. זוהי השקעה מאד מיוחדת. לקחת תלמידים ולהביא ואתם למצוינות ולהישגים חסרי תקדים".
ירדן סעד כיום מנטור בוגר הקבוצה והיום נמצא בעתודה האקדמית הצבאית היוקרתית "ברקים", "אני גאה להיות מנטור של הקבוצה המדהימה הזאת".
אפי דרעי ראש המועצה מסר: "אני שמח שהשקעה ומאמצים של גורמים רבים מניבים פרי אני מאושר. הילדים שזכו בפרס הראו ששדבקות במטרה השקעה ורצון מניבים תוצאות ואני גאה על כך. הבאתם כבוד לכפר יונה"