הערכות לקראת ל"ג בעומר

בל"ג בעומר עולה רמת זיהום האוויר בכל רחבי מדינת ישראל. מידי שנה שורפים חומרים שלכאורה נראים 'תמימים', אך בשלבי שריפתם הם פולטים לאוויר גזים מסוכנים וחלקיקים נשימים (פיח ואפר קטנים עד לרמה שעלולים להיכנס לריאות עם כל נשימה שאנו נושמים).
שריפת חומרים אלה עלולה להוות סכנה בריאותית לציבור התושבים, במיוחד לאלה החוגגים מסביב למדורה, אך גם לתושבים אחרים באזור ומטרד סביבתי בבתי המגורים המצויים באזור.
המועצה המקומית כפר יונה נערכת לקראת ל"ג בעומר. היום בישיבה מסכמת הוחלט על הכשרת הקרקעות למדורות, הגברת הפיקוח והידוק שיתוף הפעולה עם תחנת שדות.
עובדי המועצה המחלקה לגננות והפיקוח העירוני, עורכים בימים אלה סיורים ברחבי הישוב כדי למנוע עקירת ספסלים, שולחנות, עצים, ענפים וצמחייה לצורך הדלקת מדורות וכן יערכו סיורים לאורך כל ליל ל"ג בעומר כדי למנוע וונדליזם, פגיעה בצמחיה, הדלקת מדורות על כרי דשא, פגיעה בטבע וצמצום הפגיעות בגנים ציבוריים, באביזרים, מתקנים ומערכות השקיה.
אין לשרוף במדורה, כמפורט:
1. אין לשרוף חומרים כמו פלסטיק, צמיגים וניילונים. יש להימנע מלזרוק למדורה כוסות, צלחות, סכו"ם חד פעמי וקלקר. שריפתם של חלק מהחומרים הללו גורמת לפליטה של חומרים מסרטנים.
m.d.f .2  ופורמייקה. אלו הם חומרים תעשייתיים שתהליך ייצורם כולל ערבוב עם דבקים שונים, שבעת שרפתם פולטים לאוויר חלקיקים המכילים חומרים מסוכנים.
3. אין להשליך למדורה עצים צבועים בצבע או בלכה.
4. אין להשליך למדורה זכוכיות ואבנים. הללו עלולים להתפוצץ מחומה של האש ויכולים להוות סכנה לחוגגים סביב המדורה.
ככלל, הבערת מדורות בל"ג בעומר גורמת לפליטת פחמן דו חמצני (גז חסר צבע וריח), שהוא גז חממה הכולא את החום המגיע מהשמש, וגורם לו להצטבר באטמוספירה ולחמם את כדור הארץ. ככל שיש יותר מדורות נפלט יותר פחמן חד-חמצני לאטמוספירה. לאור האמור מומלץ שסביב מדורה אחת יחגגו כמה שיותר אנשים, כדי 'לחסוך' זיהום אויר ממדורות רבות.
כמו כן מומלץ לא לשבת קרוב מאוד למדורה ולא בכיוון שאליו פונה העשן, כדי להימנע משאיפה מיותרת של מזהמים.
 הנחיות נוספות מטעם החברה להגנת הטבע:
הימנעו מלכרות עצים חיים
איפה מבעירים? יש לבחור איזור חשוף שאין בו סכנת התלקחות אש לשטחים רחבים אחרים. שדות בור ושדות קוצים הם מקומות מועדים לפורענות. צריך לזכור כי אמנם יש שריפות שהן חלק בלתי נפרד מהמערכת הטבעית, אולם שריפות רבות הנובעות מרשלנות האדם, פוגעות באופן אנוש בצומח ובחי. מקומות המחיה של החיות נהרסים, וחלקן, בעיקר הקטנות שבהן, לא מסוגלות להימלט מאש המתפשטת במהירות.
איך בונים? את בסיס המדורה כדאי לעשות בתוך גומה אותה חופרים באדמה. כך, שבסוף הבעירה ניתן לכסות היטב את האזור והפגיעה במקום כמעט ולא תהיה מורגשת. יש להציב אבנים מסביב למדורה, בכדי למנוע את סכנת ההתלקחות והתפשטות השריפה.
הנחיות משירותי כבאות וההצלה
צוותי הכבאות מבקשים מהציבור החוגג, לבחור במקום מבודד ונקי מכל חומר בעירה, עדיף שטח חולי. חל איסור מוחלט להדליק אש בקרבת מבנים ומתקנים (מגורים, תעשייה, מחסנים וכו'), כמו גם ליד מתקני חשמל או מתחת לקווי חשמל / טלפון, בסמיכות למצבורי חומרים מסוכנים ו/או נוזלים דליקים, בקרבת עצים, צמחייה ושדות קוצים. יש להימנע מקרבה לכלי רכב, בגנים הציבוריים ובין בניינים. בסיום החגיגות, יש לוודא כיבוי מוחלט של המדורה על ידי שפיכת חול או מים.
שירותי הכיבוי מזהירים את החוגגים, מדליקי המדורות בל"ג בעומר, לא לתת לילדים להדליק את המדורות . הדלקת האש תתבצע אך ורק על-ידי אדם מבוגר שיהיה אחראי וישגיח על הילדים. כמו כן יש להימנע משימוש בחומרים דליקים, הבערת מנגלים שלא על פי הכללים, משחקי קפיצה מעל המדורות, השלכת תרסיסים לאש ועוד.
בשירותי הכיבוי ממליצים גם לנעול נעליים סגורות, ללבוש מכנסיים ארוכים וחולצה מתאימה להגנה על הגוף מפני גצים וגחלים, וכן מעקיצות זוחלים ושרצים ארסיים הנמשכים אל חום המדורה. במקרים בהם אוחזת אש בבגדים, יש לשכב מיד על הקרקע ולהתגלגל מספר פעמים, אם ישנה שמיכה/מגבת גדולה/או בגד יש לעטוף את הנפגע.
בכל מקרה של אירוע חריג להזעיק את מכבי האש- 102.