5302 תלמידים ילמדו השנה במערכת החינוך בכפר יונה

ביום שלישי ה-27 באוגוסט תפתח שנת הלימודים תשע"ד, השנה ילמדו במערכת החינוך בכפר יונה מספר שיא של תלמידים סה"כ 5,302 תלמידים מתוכם כ - 1435 תלמידים בגני הילדים ב- 47 גנים, מתוכם 37 ממלכתי, 4 ממלכתי דתי, 3 מוכר שאינו רשמי, 3 חינוך מיוחד.כ-2,310 תלמידים ילמדו ב - 5 בתי ספר יסודיים – 3 ממלכתיים, 1 ממלכתי-דתי ו-1 השייך לזרם המוכר שאינו רשמי. כ - 1559 תלמידים ילמדו בתיכון השש שנתי "איש שלום" 12 תלמידים בתוכנית היל"ה (מסגרת לילדים שנשרו ממערכת החינוך).
אפי דרעי, ראש המועצה: "נושא החינוך נמצא בראש סדר העדיפויות השנה יעמוד התקציב על יותר מ- 40 מיליון, משרד החינוך הכיר בכפר יונה כישוב מוסיקלי ואני גאה שילדי הישוב ילמדו מגיל הגן עד הבגרות מוזיקה"

השנה יפתחו מסגרות חינוך מיוחד חדשות ביישוב: לראשונה יפתח גן תקשורתי אזורי לילדי החינוך המיוחד, 2 כיתת חינוך מיוחד בביה"ס היסודיים: כיתה א' בבית חינוך עמל וכיתה ז' בתיכון השש שנתי "איש שלום". בבית חינוך הדר מסתיימת בנית  6 כיתות חדשות להשלמת מבנה ביה"ס לפי תקני משרד החינוך.
חטיבת הביניים איש שלום תכנס לרפורמת "אופק חדש", אופק חדש היא תוכנית רפורמה חינוכית ומקצועית, בחינוך היסודי ובחטיבות בינים.    במסגרת התוכנית יתווספו למערכת החינוך שעות לימוד פרטניות. מדובר בשיעורים שבהם המורה יושב עם קבוצה קטנה של שניים עד חמשה תלמידים ומקדם אותם באופן פרטני. לראשונה יפתח בתיכון מסלול לימודי מוזיקה שירה ונגינה מכיתה ז'.  אפי דרעי, ראש המועצה: "נושא החינוך נמצא בראש סדר העדיפויות היישובי. השנה יעמוד תקציב החינוך על למעלה מ- 40 מיליון ₪ המהווה כ- 40% מסך תקציב המועצה. משרד החינוך הכיר בכפר יונה כישוב מוסיקלי ואני גאה שילדי הישוב ילמדו מגיל הגן עד הבגרות מוזיקה". לדברי דרעי זה  גם יצור רצף חינוכי בתחום המוזיקה מהגן ועד מגמת המוזיקה בתיכון.
לאור הצלחתו של פרויקט "עוצמה" שמיועדת לסייע לבני נוער הלומדים בחטיבות ביניים, זה ימשיך גם השנה. מטרות התכנית מניעת נשירה גלויה או סמויה, צמצום תחושות הניכור והגברת תחושת השייכות לבית-הספר. התוכנית מעניקה לתלמידים מגוון הזדמנויות לחויות חיוביות, העצמה אישית ודימוי עצמי חיובי.
תלמידי התיכון ימשיכו להיות מודרכים ע"י אנשי צבא כהכנה למנהיגות צבאית/ אישית בשש שנתי. תלמידי כיתות יא' יצאו השנה לראשונה לשבוע גדנ"ע. תכנית הרובוטיקה תמשיך את פעילותה מחטיבת הביניים ועד התיכון.  תלמידי יב' יצאו למסע לפולין.
רינה שבתאי מנהלת אגף החינוך " מערכת החינוך בישוב תמשיך בשימת דגש על מיצוי יכולתו של כל תלמיד בנקודות החוזק שלו, לשם כך יופעלו מגוון תכניות במערכת החינוך על פי שכבות הגיל. בתאריך ה- 1 לספטמבר בתום יום הלימודים יתקיים באולם המרכזי במתנ"ס אירוע הצדעה למערכת החינוך בישוב בנושא: חינוך מגדרי - נושא אותו נפתח ברמה ישובית ובו נעסוק במהלך השנים הקרובות בכל הגילאים".
בגני ילדים יופעלו הפעילויות הבאות:  תוכנית "צליל וצבע" להעשרה בתחום המוסיקה והאומנות הפלסטית, שעת חינוך גופני, ריתמוסיקה, ופעילות ספריה שבמסגרתה יגיעו ילדי הגנים לפעילות מודרכת בספריה הציבורית. ספריית הפיג'מה ממשיכה לפעול בגנים בהצלחה מרובה לעידוד הקריאה. רינה מציינת עוד "תופעל גם יוזמה ייחודית לגיל הרך בנושא בטיחות בדרכים בהפעלת סיעות הישוב"
בתי הספר היסודיים יכנסו לתהליך של ניהול עצמי שבמסגרתו מנהלי בתי הספר ינהלו יותר בעצמאות את תקציב ביה"ס.  כל בתי הספר בישוב יפעילו את תוכנית השאלת ספרי לימוד זו השנה השנייה.  קרן קרב, למעורבות בחינוך בשיתוף משרד החינוך מפעילה תכניות העשרה בבתי ספר ובגני ילדים בהשלמה לתכניות הלימודים הפורמאליות. תמשיך לפעול השנה במגוון עשיר וחדש של תחומים 3 שעות שבועיות בכל בית הספר היסודיים. במסגרת זו תופעל השנה לראשונה תוכנית בנות מצוות יישובית לכל תלמידי שכבת ו' . בבית חינוך בר אילן תמשך תוכנית מיל"ת מיל”ת (מסגרות יום לימודיות תוספתיות(  פעילות של קרן לחדשנות חינוכית השמה דגש על פיתוח מיומנויות השפה בקריאה וכתיבה.