כפר יונה זוכה במקום השני בפרס שרת התרבות

לפני כמה שבועות הוכרזה כפר יונה כמועצה שזוכה במקום השני בפרס שרת התרבות. הפרס יוענק לנו בעוד מספר ימים.
הפרס הוענק לכפר יונה על העשייה המרובה והמגוונת בתחום התרבות. המועצה המקומית בשיתוף המרכז הקהילתי יוזמים ומוציאים לפועל יותר ויותר פעילויות ואירועי תרבות לרווחת הילדים בגיל הרך, לנוער, למבוגרים וכמובן לגיל השלישי.

תושבים יקרים, המגוון והעושר התרבותי המוצע בכפר יונה אינו מובן מאליו ובזכות השותפות בין כל הגופים, אנו מצליחים להוציא אל הפועל את היוזמות והאירועים.
היכל התרבות פועל מזה יותר מעשור ומשנה לשנה מרחיב את היקף הפעילות שלו. ההיכל מארח את מיטב התיאטראות בארץ עם הצגות רפרטואריות משובחות. בהיכל מתקיימת פעילות לכל הגילאים. כאמור סדרת תיאטרון וכן: מנוי תיאטרון לילדים בגילאי גן-ג'. בנוסף, מתקיימים בהיכל התרבות מופעי מוזיקה, קונצרטים, ערבי זמר ומופעים שונים הנותנים מענה תרבותי ואיכותי לקהל הילדים והמבוגרים כאחד.
הספרייה הציבורית הנמצאת בימים אלו בעיצומה של הרחבה ושדרוג ועד לרבעון הראשון של שנת 2014  יתווספו עוד כשלוש מאות מטרים לספרייה הקיימת דבר שיאפשר את הרחבת הפעילות שכבר היום מקיימת מגוון רחב של פעילויות מדי חודש: שעות סיפור לגיל הרך, סדנאות, מפגשים עם סופרים ועוד.מועדון הנוער, הפועל כל ימות השבוע נותן מענה רחב היקף לבני הנוער בישוב עם חוגים, סדנאות, מפגשים, מופעים, ערבי נושא בתחומים שונים.
המרכז הקהילתי מפעיל אירועי תרבות גם בפארקים ובגינות הציבוריות, כמו אירועי הקיץ "קיץ על הדשא" בפארק המרכזי בישוב ו"גינות מספרות" - בהן מתקיימים שעות סיפור ומופעים קטנים שמגיעים ממש עד פתח הבית של התושבים, בגינה שליד בתי המגורים וזאת על מנת להנגיש את התרבות בכפר יונה לכל תושב.
בחזוני אני רואה את כפר יונה כמובילת תרבות לא רק באזור אלא ברמה הארצית.
ההכרה לה זכינו  ממשרד החינוך כ"ישוב מנגן"  מהווה תעודת כבוד לפעילות המוסיקלית אותה אנו מפעילים ברצף החינוך מתוכנית "צליל וצבע" בגנים, דרך ביה"ס מנגן בכל בתי הספר היסודיים, מגמת המוסיקה היוקרתית בתיכון "איש שלום" ועל כל זה מנצח הקונסרבטוריון שלנו.
כל אלו ועוד העניקו לכפר יונה את פרס התרבות של שרת התרבות והספורט.
התוכניות רבות וביניהם הקמת מרכז מוסיקה ומחול משוכלל ויפה הכולל: אמפי גדול , אולמות כנסים,
קונסרוטוריון מפואר, חדרי אימון, חדרי מחול, חדרי עיון, מנהלה ועוד.
תושבות ותושבים יקרים, אני גאה שזכינו בפרס זה ומבטיח לכם כי נמשיך להשקיע בתרבות ובמינוף הקהילה בתחום זה ובתחומים אחרים. אנחנו רק בתחילתה של עשייה גדולה המצפה לנו.

שלכם,
אפי דרעי.