שינויים בתחבורה הציבורית

בתאריך 29/11/13 החליפה חב' "קווים" את חברת "נתיב אקספרס", בשל זכיה במכרז לתחבורה ציבורית שפורסם ע"י משרד התחבורה. חשוב להבהיר שזו אחריותו הבלעדית של משרד התחבורה לפרסם מכרזים מעין אלה, בכל רחבי הארץ.
לצערנו, אנו עדים ללא מעט ליקויים שהתלוו להחלפה בין החברות ויצרו בלבול רב בקרב משתמשי התחבורה הציבורית ביישוב. המועצה בשיתוף חב' קווים ומשרד התחבורה פועלים לתיקון הליקויים שנוצרו, ולאחר תיאום בין שלושת גורמים אלה אכן הצלחנו לתקן חלק מהם.

בהכנות למכרז, המועצה בקשה ממשרד התחבורה מס' בקשות לשינויים בתחבורה המשרתת את כפר יונה: לשמור על תדירות התחברה שבוצעה ע"י חברת "נתיב אקספרס", להגביר את תדירות האוטובוסים המגיעים וחוזרים מתחנת הרכבת בנתניה ולבצע שינוי מהותי במסלול בתוך היישוב על מנת לאפשר לכל תושב להגיע למרכז היישוב (קניון, קופות החולים, טיפת חלב, משרדי המועצה ועוד) ובחזרה.
משרד התחבורה ביצע מס' שינויים בלוח הזמנים, שלא בידיעתנו, אשר גרמו לפגיעה גדולה מאד בתושבים המשתמשים בתחבורה הציבורית.
בשבוע שעבר נפגשנו עם נציגי משרד התחבורה ונציגי חב' "קווים" ולובנו התקלות העיקריות והושגו השינויים הבאים:
1. ישמרו מס' האוטובוסים המגיעים ויוצאים מכפר יונה ואליה, כפי שהיה עם חב' "נתיב אקספרס".
2. קו 37,  שנכנס לאזור התעשייה הישן של נתניה ונכנס לעיר דרך גשר האר"י, ישונה מסלולו כך שיכנס מכפר יונה לאזור התעשייה יסע דרך קניון הדרים, עד בי"ס אורט ליבוביץ ויחזור לכביש 57 ויכנס לנתניה דרך קניון השרון בשעות 6.50 ו-17.00. קו 37 מנתניה, שיסע דרך קניון השרון (ולא גשר האר"י) בשעות 18.00, 19.20, ו-21.20 יכנסו לאזור התעשייה הישן (כמתואר קודם) ויגיעו לכפר יונה (שינוי זה יחול מתאריך 15/12/13) .
3. האוטובוס הראשון בבקר, שיוצא מכפר יונה לנתניה, יוקדם לשעה 5.00 ויהיה קו 35. וישולבו בלוח הזמנים של הקו. כמו האוטובוס של השעה 5.40  (שינוי זה יחול מתאריך 15/12/13).
4. קו 33 שיצא בשעה 22.10 מהתחנה המרכזית בנתניה לבחן, יעבור דרך קניון השרון יכנס לכפר יונה ויסע לאורך כל המסלול וימשיך לדרכו לבחן (שינוי זה יחול מתאריך 15/12/13).
5.  ללוח הזמנים המקורי של קו 35, יתווסף אוטובוס אחרון שיצא מנתניה בשעה 23.40.
6. לבקשנו חברת קווים התאימה את לוח הזמנים של האוטובוסים לזה של רכבת נתניה.
יודגש כי כל השינויים שנעשו עם כניסת חברת "קווים", היו במטרה להיטיב ולשפר את הנסיעה הציבורית בתוך היישוב, לנתניה וממנה. עם תחילת השינוי עלו קשיים שהופנו אלינו מצד ציבור המשתמשים ומצד חברי המועצה.  אני שמח כי באמצעות שיתוף פעולה בין הגורמים תוקנו הליקויים.
אני בטוח כי השינויים ישדרגו את התחבורה הציבורית ביישוב לטובת כלל התושבים.
בהזדמנות זו, מודה לכם על סבלנותכם ואורח הרוח.
מוקד חברת קווים ימשיך לתת מענה לפניותיכם בטלפון מס' *8787  ללוחות זמנים, תעריפים ומסלולים ו- *8060 לפניות הציבור.

מצ"ב טבלת לוח זמני הנסיעות המעודכן

מצ"ב מפות נסיעת קווים 35,36,37,33