מועצת הנוער כפר יונה בסדר טו' בשבט בכנסת

בסדר ט"ו בשבט בכנסת שהתקיים ביוזמת יושבי ראש השדולה להתחדשות יהודית, ראש האופוזיציה חה"כ יצחק הרצוג וחה"כ רות קלדרון ויושב ראש ארגון רבני צוהר הרב דוד סתיו, השתתפו חברי כנסת ובני נוער ממועצת הנוער כפר יונה.
נציגי מועצת הנוער כפר יונה וחבריה נבחרו לראשונה תחת פעילות משותפת עם החברה למתנ"סים להשתתף באירוע. באירוע נכחו כ40 בני נוער בסה"כ ומתוכם כמחצית מכפר יונה.
לפני הטקס נהנו בני הנוער מקבלת פנים חמה אשר כללה כיבוד וסיור במשכן. הסדר כלל הרמת 4 כוסות יין, ברכות על פירות משבעת המינים וקריאת מדרשים, כאשר את הרמת הכוסית הרביעית קיים מור מעודה- יו"ר מועצת הנוער של כפר יונה, אשר אף ישב עם מכובדי הכנסת בשולחן המרכזי.
"אני שמח וגאה לחדש ולאמץ בכנסת את מסורת סדר ט"ו בשבט", אמר יו"ר הכנסת יולי יואל אדלשטיין, "בצעירותי לא יכולתי אפילו לדמיין את ריח פירות הארץ ונופיה, והם היו בגדר משאלת לב רחוקה. לכן אני כל כך שמח לארח בסדר כאן בני נוער וצעירים".
הרב דוד סתיו הנחה את הסדר: "אפילו השקדיה עדיין לא פורחת בט"ו בשבט, אבל זהו חג של אמונה. כפי שיו"ר הכנסת חגג בצעירותו בשלג ובקור באמונה שלמה שיגיע לארץ, כך בט"ו בשבט, אנו מאמינים שמתחת לפני השטח כבר מתחילים הזרעים לנבוט לקראת פריחת האביב. מי שנוטע עצים או עוסק בחינוך יודע שמדובר בחיבור העבר עם העתיד. שגם כשאתה לא רואה את הפרי, אתה מאמין שהוא כבר נובט".
מועצת הנוער של כפר יונה הוא גוף המונחה והפועל תחת מינהל חברה ונוער ואשר אף תומך בו ומטרתו לחנך תלמידים לערכים דמוקרטים. המועצת היא המייצגת הרשמית של התלמידים והנוער בכיתות ז׳ עד י״ב בפני מקבלי ההחלטות. המועצת בנויה מכ20 נציגים מכל הקבוצות הפורמאליות המוכרות ביישוב וכן מנציגים מכל שכבות הגיל וממועצת התלמידים בבית ספר. תפקידה של המועצת לשמש קול לכלל הנוער ביישוב בפורומים וועדות יישוביות וכן מתפקידה לאפשר ולתת לכל נער ונערה ולכל קבוצה של בני נוער עם מכנה משותף את האפשרות לקבל ביטוי ואף לעזור לה במידת הצורך.
מועצת הנוער מפעילה לאורך השנה מגוון רחב של התנדבויות ופרויקטים של מעורבות בקהילה וכן יוצרת מגוון רחב של פעילויות פנאי והעשרה.
לפרטים על פעילויות המועצה וכן להשתתפות ניתן לפנות לדארל סולבי מנהל מחלקת הנוער אשר מנחה את המועצה וכן לנציגי המועצה דרך הפייסבוק של אגף הנוער כפר יונה.