שמחת בת המצווה בכפר יונה

אתמול בערב התקיים אירוע בת מצווה של שמונה נערות מהעדה האתיופית בכפר יונה, במעמד ראש העיר מר אפי דרעי ובנוכחות יעל חן - סגנית ראש העיר, ערן לאופר- חבר עירייה, אלברט מור- מנהל האגף לשירותים חברתיים, מר סינטייהו וונדימך – יו"ר עמותת תקוותנו, נציגי בי"ס בר-אילן ,משפחות בנות המצווה ואורחים רבים. על האירוע ניצחו מתנדבי עמותת "עזרה בדרך" ובראשם נתן שטרום .
האירוע התקיים במועדון הקהילה האתיופית אשר שינה את פניו והוסב לאולם אירועים מקושט ומעוצב בצורה מרשימה שהעניקה למקום אוירה חגיגית.
את פני האורחים קיבלו תלמידים מתנדבים מעמותת "עזרה בדרך" עם זרי פרחים ומוסיקת רקע של נגן סקסופון שהופיע בהתנדבות והנעים את קבלת הפנים לבנות המצווה ולאורחים הרבים.

את הטקס פתח בברכה מר שגאו מקונן רכז מועדון הקהילה וייחד את דבריו לקשר בין פרשת השבוע לאירוע נשוא הערב. הוא איחל לבנות ולבני משפחותיהם המשך תהליך צמיחה והשתלבות מוצלחת בחברה הישראלית ובחיזוק השורשים המסורתיים והיהודיים. אלברט מור – מנהל האגף לשירותים חברתיים בכפר יונה ברך את בנות המצווה, משפחותיהם ואת האורחים וציין את פעילותה הייחודית של עמותת "עזרה בדרך" ואת המתנדבים הרבים שהתגייסו מטעמה להפקת ערב ייחודי ומושקע למען "כלות המצווה". עוד ציין את החשיבות של מעורבות מתנדבים בחיי הקהילה ותרומתם לערבות ההדדית ולחוסן החברתי. יו"ר עמותת תקוותנו מר סינטייהו וונדימך הצטרף למברכים ואחל לבנות הנרגשות המשך הצלחה בלימודיהם ובמסלול החיים. בשם המשפחות ברך מר ראובן מנגיסטו שהודה לעמותת עזרה בדרך על הפקת הערב.
מר נתן שטורם – הודה לכל העושים במלאכה, ציין את כל המתנדבים, בני נוער, פעילים, תורמים, בעלי עסקים, ארגונים, צלמים, נגנים ואחרים וציין במיוחד את רוח ההתנדבות שמפעמת בקרבם של פעילי "עזרה בדרך" שתרמו להצלחת הערב. מר אפי דרעי - ראש העיר ברך את "בנות המצווה" ומשפחותיהם וציין את השתלבות בני העדה האתיופית במרקם החיים בעיר כפר יונה וזוקף זאת לזכות להשקעה המתמדת בתחומי חינוך, רווחה ומורשת חיזוק הקשרים המיוחדים שנרקמים לאורך השנים בין הישוב לקהילה. ראש עיר שיבח את הקהילה ואמר כי הוא גאה בבני העדה ובהישגיהם והזמין את הקהל הרחב לקחת חלק בחגיגות הסיגד שיתקיימו במהלך חודש נובמבר. אפי הביע תקוה שאירוע בנות המצווה ישולב  יחד עם בר מצוה וייהפך למסורת בעיר. אפי הודה ליו"ר עמותת עזרה בדרך ולפעילים והבטיח לתמוך בכל פעילות התנדבותית כחלק מתפיסת עולם של העיריה.
בנות המצווה קראו את הדרשה שהכינו מבעוד מועד וההקשר הייחודי לפרשת השבוע ולאחר מכן הוקרן קליפ מוסיקלי של הבנות בסיומו קיבלו מתנות אישיות. בהמשך הערב הוגשה ארוחה עשירה ולאחריה הקהל הלך לרחבת הריקודים על רקע מוסיקה אתנית שורשית מסורתית.
ניתן לסכם את הערב כאירוע קהילתי שמח במיוחד שהחל בסדרת פעולות הכנה, עם בנות המצווה, עליו עמלו מתנדבי עמותת עזרה בדרך בשיתוף המחלקה לשירותים חברתיים מתחילת השנה. התוכנית כללה פעילות אטרקטיבית באתרים שונים בארץ לגיבוש הבנות, סדנאות סטיילינג ודימוי עצמי בהנחיית נירית טורטן, מתנדבת בעמותה, והכנת דברי ברכה ודרשה בהנחיית שגאו מקונן – רכז מועדון הקהילה.