מפגש שיתוף ציבור: עיקרי תוכנית המתאר החדשה של כפר יונה

מטרת המפגש הייתה להציג בפני התושבים את עיקרי תוכנית המתאר החדשה של כפר יונה, שהוכנה לאחר ששנים רבות לא עודכנה תוכנית מתאר כוללת לעיר .

את הערב פתח ראש העיר אפי דרעי , אשר ציין את  חשיבות התוכנית ומקומה בתהליכי הפיתוח של כפר יונה. עיריית כפר יונה עשתה מאמצים רבים לאורך השנים כדי להכין תוכנית כוללת לעיר. בעבר הוכנה תוכנית אסטרטגית בשתוף הציבור לכפר יונה, אך היא לא עברה את תהליכי האישור הסטטוטורים של מינהל התכנון ולכן יכלה להשפיע פחות על התפתחותה של העיר. תוכנית המתאר החדשה מקודמת על ידי העירייה יחד עם מינהל התכנון ומלווה בהליך שיתוף הציבור ומכאן חשיבותה.

חלק ניכר מחברי  צוות התכנון בראשות אדר' פרופ' אלי פירשט נכח במפגש והיה ערוך לתת תשובות לשאלות המשתתפים. לאחר הצגת עיקרי התוכנית ניתנה אפשרות לשאלות התושבים ולמענים של ראש צוות התכנון ומהנדס העיר שלום רוזנברג.

בהמשך להצגת החלופות במפגש שיתוף ציבור הקודם, גובשה בוועדת ההיגוי חלופה המכונה "עיר ואם", אשר מדגישה את הזיקה למרחב הכפרי הסובב ולרצף העירוני מצפון ומדרום. התוכנית מגדירה קיבולת אוכלוסיה של 65,000 נפש, ובין תחומי ההתערבות העיקריים בה נמנים:

·        פיתוח ציר העצמאות (כביש 57 דהיום), הובהר כי התוכנית שואפת לתת מענה מקיף לנושא התחבורה, כולל תנועה ברכב פרטי בתוך היישוב ומחוצה לו, פיתוח נתיב תחבורה ציבורית ובהמשך, רכבת קלה לאורך רח' העצמאות על בסיס החתך הקיים, והקמת מרכז תחבורה בצומת בית ליד. מימוש הכביש העוקף ופיתוח רח' העצמאות כרחוב עירוני, אמורים להוציא ממנו את התנועה העוברת ולתמוך בקידום הצביון הכפרי.

·       תחום ההתחדשות העירונית, הוגדרו אזורי חיפוש להתחדשות עירונית, מתוך שאיפה לפגיעה מינימלית בצמודי הקרקע ודגש על חידוש מתחמים שאינם צמודים אליהם.

·       פיתוח שולי העיר והזיקה ליישובים הסמוכים, התוכנית שואפת לקדם את הצביון הכפרי של העיר באמצעים שונים כגון תוספת מאסיבית של עצים, בייחוד עצי פרי, מתן דגש על מדרכות רחבות ושבילי אופניים, וכן שמירה על צפיפות וגובה בניה סבירים. ניתן להתנות את מימוש יעד האוכלוסיה במתן פתרונות נאותים כולל בתחום התעסוקה והתחבורה.

המפגש היווה חוליה נוספת בתהליך שיתוף הציבור המלווה את הכנת תוכנית המתאר, ואפשר לתושבים להתוודע לחלופה הנבחרת ולהביע את עמדותיהם בתחומים כגון צביון העיר, הצורך בפיתוח מאוזן, מתן מענה לנושא התחבורה וחיזוק התשתית הציבורית. לצד מענה לשאלות התושבים, צוות התכנון רשם לפניו את הערותיהם ושואף לתת להן מענה בשלב פיתוח החלופה הנבחרת וגיבוש מסמכי התוכנית.בשלב הבא תעובד התוכנית למסמכים פורמליים ותוגש לאישור במוסדות התכנון.

מצגת המתאר - המתינו עד שיעלה עלול לקחת קצת זמן  מצגת המתאר - המתינו עד שיעלה עלול לקחת קצת זמן
יעדים בפיתוח – תכנון אורבני קהילתי - סיכום פגישה  יעדים בפיתוח – תכנון אורבני קהילתי - סיכום פגישה