לראשונה בתחרות בינלאומית ברובוטיקה: קבוצה ישראלית זוכה במקום הראשון

מקום ראשון לקבוצת הרובוטיקה מכפר יונה- FLL -  165 Blue Sharks

חברי קבוצת הרובוטיקה Blue Sharks מבית הספר השש שנתי ״איש שלום״ בכפר יונה, ייצגו את  מדינת ישראל בתחרות רובוטיקה בינלאומית שהתקיימה בסוף שבוע האחרון בפיליפינים, לאחר שזכו בתחרות הרובוטיקה הארצית עם הרובוט שבנו. בתחרות השתתפו נבחרות מיפן, אוסטרליה, סין, קוריאה, הודו, פקיסטן, אינדונזיה, ספרד, איטליה, ברזיל, הפיליפינים וישראל.

הנושא השנתי שנבחר השנה לתחרות הבינלאומית שהתקיימה בפיליפינים: איכות הסביבה. חברי הקבוצה מספרים על הרובוט שבנו: "חקרנו, יזמנו ופעלנו בשיתוף עם מפתחי אפליקציה לשיתוף מזון חברתי (Foodonet). אנו מאמינים שנעודד שינויים משמעותיים בהרגלי צריכת המזון בארץ ובעולם ולשיפור באיכות החיים של כולנו".

הקבוצה מכפר יונה, הינה חלק מתוכנית הרובוטיקה העולמית FLL שבה נחשפים תלמידים לתחומי המדע, הטכנולוגיה והרובוטיקה ומלווים כל השנה בהתנדבות על ידי מנטורים בוגרים וצעירים. תהליך הלמידה מלווה בתרומה ומעורבות בקהילה. הקבוצה מכפר יונה בלטה כבר מההתחלה באנרגיות החיוביות, בהתלהבות ובשמחת החיים, אלפי ילדים רקדו לצלילי שירים ישראליים ובאו להצטלם עם קבוצת ה'בלו שארקס' מכפר יונה. בזירת משחק הרובוט, בלטו חברי הקבוצה מכפר יונה בניקוד גבוה ובחדרי השיפוט השאירו חותם. חברי הקבוצה:  איב ריבקין, דריה סולומון, הדר חיימוביץ, טליה מעיין, לוטם כהנא, ליאור חודדה, עמרי פרנקלין, ענר ניצן, שי גרינברג ותמיר נאמן אמרו כי הם נרגשים ושמחים שהצליחו לייצג את ישראל ואת העיר כפר יונה בכבוד.

המנטורים מירו חודדה, קרן כהנא, סתיו סעד ויואב שוקרון: " אנו  מרגישים גאווה גדולה וסיפוק גדול. אנחנו מאושרים שכעת- גם שאר העולם זוכה להכיר ולראות את איכות הילדים שאנו מלווים בשנה האחרונה. זו היתה שנה נפלאה מלאת הפתעות. תודה ענקית לראש העיר אפי דרעי , שנתן לנו הזדמנות ואיפשר את הניצחון. אנו כמובן מודים לכל השותפים, ולכל מי שעזר ותמך, למשפחות המקסימות של הילדים,  ולילדים הכרישים שהביאו לכולנו כבוד גדול".

אפי דרעי ראש העיר: ״גאווה גדולה לעיר כפר יונה. אנו גאים בנבחרת 'איש שלום' שזכתה במקום הראשון בתחרות הבינלאומית, מתוך אלפי קבוצות שהגישו מועמדות לתחרות הרובוטיקה. קבוצת הרובוטיקה שלנו היא מודל לחיקוי לבני נוער שמשקיעים מזמנם ועושים לילות כי ים על מנת ליישם את ערכי המצויינות, והקהילתיות עליהם מושתת חזון העיר כפר יונה. אנו משקיעים בתחום החינוך כל העת ודואגים להעצמת התלמידים בכל התחומים לרבות מיצוי המצויינות.. ישר כוח לעוסקים במלאכה ולכל השותפים להצלחה. ״

יעל חן סגנית ראש העיר ומחזיקת תיק החינוך; ״ אני מלווה באופן אישי את הקבוצה החל מהקמתה ולכן מבינה את גודל ההישג של הקבוצה שנובע מנחישות והתמדה של הילדים ושל המנטורים. מעבר לזכייה במקום ראשון בתחרות הבינלאומית זאת הפעם הראשונה בארץ וזהו הישג שראוי לכל השבחים. זאת תמורה נכבדת להשקעה של העירייה בתחום החינוך ישר כוח לכל העוסקים במלאכה ״

עוד על התכנית תוכלו לקרוא באתר ארגון ״first״ - http://www.firstisrael.org.il/fll/

קרדיט צילומים: קבוצת הרובוטיקה Blue Sharks כפר יונה