גלעד ארדן השר לביטחון פנים לראש העיר: "בוחן בחיוב בקשתך לשיטור עירוני"

אפי דרעי, ראש עיריית כפר-יונה, מנכ"ל העירייה, קב"ט העיר, מנהל הפיקוח ומנהלת תוכנית עיר ללא אלימות, נפגשו בשבוע שעבר עם השר לביטחון פנים ודנו איתו במספר נושאים. הבקשה העיקרית הייתה לתקצב הקמת יחידת שיטור עירוני בכפר יונה, המורכבת משמונה שוטרים ושמונה פקחים עירוניים.

בשנתיים האחרונות פנה ראש העיר אפי דרעי, אל המשרד לביטחון פנים, בבקשה להקצות תקציבים להקמת יחידת שיטור עירוני. בפגישה שהתקיימה בשבוע שעבר, ראש העיר אפי דרעי, סקר בפני השר את הצרכים של העיר וביקש מהשר לאשר הקמת יחידת שיטור עירוני, שתורכב משמונה שוטרים ושמונה פקחי עירייה.

השר גלעד ארדן: "הנושא בהחלט חשוב ויש מקום להקמת יחידת שיטור עירוני. אני אבחן את הנושא ברוח חיובית ובתוך חודש אתן תשובה סופית"

אפי דרעי, ראש העיר: "אני מודה לשר ארדן על החשיבות שהוא רואה בהקמת יחידת שיטור, ואני מקווה שנקבל תשובה חיובית. כפר יונה היא עיר המתפתחת בקצב מואץ דבר המוסיף עומסים בטחוניים כמו הטיפול בשב"חים וקשיים תפעוליים המחייבים הקמת שיטור עירוני.  אני שמח שהשר ארדן גילה נכונות ופתיחות ומתייחס בכובד ראש לצורכי העיר כפר יונה".

ראש העיר העלה את הצעתו לשילוב תחנת שדות ונקודת הזנקה לכיבוי אש, באזור התעשייה שליד צומת בית ליד סמוך למתחם שעליו יועתק בסיס של  משמר הגבול, על השטח שהתפנה עם סגירת ביה"ס מפתן, והחזרת הקרקע לידי האוצר.

ראש העיר אפי דרעי: "צומת בית ליד, יכול להוות מרכז הן של מג"ב והן של משטרת שדות וכיבוי אש, במקום מיקומה של תחנת שדות בישוב קדימה, כך ישרת המרכז את כל הישובים מעמק חפר בצפון ועד תל מונד.". השר הבטיח לשקול הצעה זו בנוסף להבטחתו לתת מענה לנושא השיטור העירוני.

בתמונה: השר ארדן, ראש העיר אפי דרעי יחד עם מפקד תחנת כיבוי אש, תושב העיר