תת"ל 74 - בחינת חלופות לשדה תעופה לתעופה הכללית

לעניין תוכנית תת"ל 74 אשר במסגרתה מתבצעת בחינת חלופות לשדה תעופה לתעופה כללית הריני להתייחס בזאת:

מידע על תוכנית זו של בחינת חלופות לשדה תעופה לתעופה כללית נודע לעיריית כפר יונה רק ב 9.11.2016 במסגרת זימון לישיבה שתתקיים ביום חמישי הקרוב 17.11.2016.

אף גורם מקצועי תכנוני לא פנה בעבר לעיריית כפר יונה לשם בחינת הנושא וקבלת התייחסותה.

במסגרת החלופות המוצעות מוזכרת חלופה בתחום המועצה האזורית עמק חפר בסמוך לישוב בית הלוי.

לאור המידע הראשוני (בלבד) שהגיע,  עיריית כפר יונה מתכוונת להציג את התנגדותה לאור ההשפעה השלילית של פעילות שדה תעופה שכזה על איכות החיים של תושבי כפר יונה והסביבה.

עיריית כפר יונה מדגישה כי מאז נודע על חלופה זו מתקיים דו שיח הדוק עם אנשי המועצה האיזורית עמק חפר שבשטחה מוצע שדה התעופה.

בהתאם למידע שיוצג במסגרת הדיון שיתקיים ביום חמישי  עיריית כפר יונה תפעל בכל הכלים העומדים לרשותה בשיתוף מלא של המועצות הסמוכות בכדי למנוע פגיעה באיכות החיים של תושביה.

ראש העיר מוסיף: " נשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותנו על מנת למנוע מהלך הזוי זה...."