תת"ל 74 - בחינת חלופות לשדה תעופה לתעופה הכללית - עדכון

ביום חמישי האחרון ה 17.11.2016 התקיים דיון ראשוני לעניין חלופת שדה התעופה להרצליה.

מדובר על כך כי מחפשים שדה תעופה שייתן מענה בין היתר ללימודי טיס, מוניות אויר, טיסות לענייני רפואה, כיבוי אש , צילומי אויר, מדידות, עבודות אוויריות כמו חב' חשמל, ניסויי מערכות מוטסות, פעילות ספורט ופנאי וכו'.

מסתבר שתהליך בחינה ראשוני נעשה במשך של כ 8 חודשים !

להפתעת כל המשתתפים שנכחו (היו עשרות נוכחים מיישובי חוף השרון, עמק חפר, כפר יונה, רעננה, מנהל מקרקעי ישראל, מוסדות התכנון וכו') כל העבודה שנעשתה עד כה נעשתה ללא שום דו שיח עם בעלי העניין, קרי, נציגי ותושבי הרשויות.

אני מבקש להדגיש כי הדיון היה סוער במיוחד לאור העובדה כי עבודה שכזו בעלת השפעות קריטיות על הסביבה נעשתה ללא כל שיתוף פעלה ויידוע הציבור. המחלוקות שעלו התייחסו גם לעצם התהליך שהתבצע והביא לגמר את חלופת בית הלוי.

הדבר החמור ביותר שהיה מתייחס לכך שהעבודה שבוצעה התעלמה לחלוטין מרקע תכנוני קיים ומאושר. מדובר בפעולה בסיסית שמתבקשת ולא נעשתה.

עיריית כפר יונה מדגישה כי מאז נודע על חלופה זו מתקיים דו שיח הדוק עם אנשי המועצה האיזורית עמק חפר שבשטחה מוצע שדה התעופה.

ראש עיריית כפר יונה אפי דרעי מדגיש כי עיריית כפר יונה תפעל בכל הכלים העומדים לרשותה בשיתוף מלא של המועצות הסמוכות בכדי למנוע פגיעה באיכות החיים של תושביה.