כפר יונה ארחה את הועידה השנתית של מועצות התלמידים והנוער של מחוז מרכז

הועידה השנתית של מועצות התלמידים והנוער של מחוז מרכז לשנת 2017, התקיימה השנה בכפר יונה בסימן "זהות ישראלית משותפת".
בוועידה נכחו ראש העיר אפי דרעי, מנהל חברה ונוער של מחוז מרכז במשרד החינוך מר רפי דהן, יושבת ראש מועצת הנוער של כפר יונה - ליאם אלבז, יו״ר מועצת התלמידים והנוער מחוז מרכז – נועה מאיר, מנהל מחלקת הנוער בעירייה - דארל סולבי ונציגי מועצות הנוער וצירי הועידה לשנת תשע"ז.

בוועידה הוצגה הפעילות השנתית של מועצת הנוער בכפר יונה, התקיימו סדנאות ופאנלים בהן דנו בשאלות של זהות ושונות בחברה ונוסחו עקרונות מסמך הועידה, הקובעים את מתווה הפעילות השנתית של כלל מועצות התלמידים והנוער בשנה הקרובה. ההחלטה לקיים את הוועידה בכפר יונה, נבעה בגלל המעורבות, היוזמה והבולטות של מועצת הנוער בכפר יונה בפעילויות המחוז ובפעילות הארציות של המועצה.

אפי דרעי ראש העיר כפר יונה: "אנו גאים בבני הנוער של עירנו כפר יונה, ומתמלאים גאווה נוכח רוח ההתנדבות והפעילות שלהם למען הזולת והחברה בכלל. בני הנוער של היום, הם אלו שצפויים להנהיג את מדינת ישראל של המחר. כשאנו רואים היום את הדרך בה אתכם גדלים ומתחנכים, אנו בהחלט יכולים להיות רגועים"

מועצת הנוער בכפר יונה הינה הגוף הייצוגי הרשמי לנוער בכפר. היא מורכבת מחתך גילאי של תלמידים מכיתות ז'-יב' ופועלת בהנחיה ובליווי של מנהל מחלקת הנוער בעירייה. המועצה מקיימת פרויקטים רבים בסימן עזרה לאחר ומעורבות קהילתית כדוגמת קמחא דפסחא, הדלקת נרות בחנוכה בבתי קשישים, חלוקת משלוחי מנות למשפחות שכולות ועוד.