"בכפר יונה מטפחים סביבה נקייה מאלימות".

בתי הספר ביישוב השתתפו ביום ניקיון מרוכז במסגרת יום הניקיון הבינלאומי ותוכנית "עיר ללא אלימות" .

יום ג' השבוע צוין כיום הניקיון הבינלאומי ובכפר יונה הוא הפך לחגיגה של ניקיון בה נטלו חלק תלמידים רבים.כל זאת בהובלת מחלקת החינוך ובשיתוף תוכנית "עיר ללא אלימות" ומחלקת השירותיים העירוניים במועצה.
הפעילות כללה את כיתות ד' מבתי החינוך "עמל", "הדר" ו"בר אילן",כיתות ג' מבית חינוך "רימון" ואת תלמידי ביה"ס השש שנתי "איש שלום" בשיטה לפיה כל שלושה תלמידים קיבלו שקית אשפה מתכלה והחלו מיד באיסוף האשפה וניקיון היישוב.

במסגרת הפעילות בית חינוך "הדר" אחראי היה על ניקיון פארק ברזאני שברחוב רמב"ם, בית חינוך "עמל" הופקד על ניקיונה של הכניסה המזרחית - רחוב בגין ומתחם הבניינים באזור, תלמידי "בר אילן" ורימון" ניקו את פארק "גינות הדר" ( נבולסי) ותלמידי "איש שלום" חידשו את אזור הגדר החיצונית של מגרש הכדורגל ואת שכונת נווה ניצנים הסמוכה.
כל תלמידי בתי הספר קיבלו חולצה ועליה הסיסמא: "בכפר יונה מטפחים סביבה נקייה מאלימות".  שושי כחלון- כידור, מנהלת תוכנית "עיר ללא אלימות ": " יום הניקיון הבינלאומי היווה הזדמנות להעביר מסר לתלמידי היישוב כי סביבה נקייה ומטופחת מכבדת את המקום והאדם , ומאפשרת לו לכבד את זולתו ולהימנע משימוש באלימות"

ילדי כיתות ד' בבית חינוך "הדר " סיפרו במהלך הפעילות : "קיבלנו אחריות לא לזהם את הסביבה, כל פעם שנראה לכלוך ואשפה נאסוף אותה " (הראל), " חשוב לנו שכפר יונה לא תהיה מלוכלכת , ואני חושבת שמי שזורק אשפה על הרצפה צריך להעיר לו" (ליאת)
"נחמד לעזור לנקות את כפר יונה ואת ארץ ישראל שתהיה נקייה ".(זיו).

מדובר ביוזמה אשר החלה ביום הניקיון הבינלאומי, תימשך לאורך שנת הלימודים ויהיו שותפים לה כלל תלמידי בתי הספר כאשר לכל בית ספר יוקצה שטח קבוע ,על ידי המועצה המקומית,והוא יהיה אחראי על ניקיונו וטיפוחו.

מאחורי ההשתתפות ביום הניקיון הבינלאומי עומדת הכוונה להעלות בקרב התלמידים את המודעות לשמירה על הניקיון ולהעביר מסר כי סביבה נקייה בכפר יונה, היא ערך. בתום הפעילות קיבלו התלמידים מידי מנהלת ביה"ס תעודת הוקרה וזאת במסגרת טכס בו נטלו חלק ראש מחלקת החינוך, ד"ר ניסים מסס, מנהלת מחלקת בתי הספר היסודיים, דפנה ליכוב ומנהלת תכנית "עיר ללא אלימות",שושי כחלון- כידור.