שיעור הזכאות לבגרות בכפר יונה

מנתוני הזכאות לבגרות שפורסמו החודש עולה, כי שיעור הזכאים לבגרות בכפר יונה עומד על 56.28%, שיעור העולה על הממוצע הארצי העומד על 48%. בכך נמשכת מגמת העלייה בשיעור הזכאים לבגרות ביישוב לאורך השנים.
במחלקת החינוך של מועצת כפר יונה מדגישים, כי ציוני הבגרות של תלמידי היישוב אינם משקפים את תיכון "איש שלום" היות שתלמידי התיכון של כפר יונה נבחנו בבתי ספר מחוץ ליישוב לאורך השנים, בין היתר התיכונים "רופין" ו"מעברות".
לפני שלוש שנים חנכה מועצת כפר יונה את תיכון "איש שלום" מתוך מגמה להשקיע את מיטב כספה של המועצה ומשאביה בדור העתיד של היישוב ולקחת אחריות על בוגרי מערכת החינוך מגיל גן ועד י"ב. מאחורי ההחלטה עמדו המחשבה והשאיפה כי מחלקת החינוך תוכל לעקוב באופן ישיר אחרי בוגריה ובתי הספר שלה, וכך תוכל להשקיע בהם בצורה נכונה יותר. רק בשנה הבאה יהיו לכפר יונה בוגרי י"ב, וחצי שנה לאחר מכן ניתן יהיה לראות את מגמת ההשקעה במערכת החינוך ביישוב. במועצה מאמינים, כי בכך יהיה קל יותר לאתר תלמידים שמתקשים בתיכון ולדחוף אותם באמצעות מתן עזרה והפניית משאבים נוספים על מנת שיוכלו להשיג תעודת בגרות. לדוגמה, שיפור של 20 תלמידים יהווה שינוי מהותי בממוצע הזכאים לבגרות.
על פי הנתונים הקיימים, 91% מבוגרי י"ב בכפר יונה, שהם 247 בוגרים, ניגשו לבגרות, 227 ניגשו לבחינות ומתוכם 139 זכאים לתעודת בגרות שהם 56.28% . בנוסף, יצוין כי 95% מתלמידי כיתות י' בתיכון "איש שלום" שניגשו לבגרות בשנה שעברה עברו את המבחן בציונים גבוהים.
במועצה מאמינים, כי השינוי הגדול יורגש במדד הזכאות בעוד כשנתיים, לאחר שכיתות י"ב  י' שנה שעברה , יסיימו את הבגרות ביישוב ויתקבלו אחוזי הזכאות שלהם.