תכנית "עיר ללא אלימות" חוגגת שנה

התערוכה,תלמידי כפר יונה מציירים "עיר ללא אלימות" נערכה לציון שנה להשתלבותה של התכנית ביישוב, והוצגו בה למעלה מ- 70 ציורים, פרי מכחולם של תלמידי כלל בתי הספר,אשר קיבלו לשם כך הנחייה מקצועית מהמורות לאומנות בביה"ס בו הם לומדים.
מאות תושבים ותלמידים מהיישוב השתתפו בטכס הפתיחה החגיגי של תערוכת הציורים,תלמידי כפר יונה מציירים "עיר ללא אלימות" אשר התקיים במרכז הקהילתי לציון שנה לתכנית.הטכס נערך במעמד ראש המועצה המקומית,אפי דרעי ור' אגף מציל"ה ותכנית "עיר ללא אלימות" במשרד לביטחון פנים,ד"ר יעקוב גואז ובלטו בנוכחותם אף ר' אגף החינוך,ד"ר ניסים מסס,מזכיר המועצה המקומית,דני לוין,מנכ"ל המרכז הקהילתי,דודי ליפשיץ,מנהלת אזור מרכז במטה "עיר ללא אלימות",נעמה הרלינג, מנהלת מח' בתי הספר היסודיים,דפנה ליכוב וכן מנהלות וצוותים חינוכיים מבתי הספר השונים ביישוב.
מנהל אגף החינוך,ד"ר ניסים מסס,שהציור הוא "נר לרגליו,הציג אף הוא בתערוכה ציור,מעשה ידיו להתפאר,שענינו ,דו קיום יהודי-ערבי.בציורו צייר ד"ר מסס יהודי וערבי העומדים זה מול זה בסמטה ירושלמית כשהם לוחצים ידיים וסביבתם סוגה בפרחים כתקווה לימים של שלום."למרות הדי יום הנכבה,עדין אני תקווה שהשלום ישרור בין שני העמים,חידד ד"ר מסס .
ראש המועצה המקומית ,אפי דרעי, הדגיש בדבריו כי "המעקב אחר אירועי האלימות ביישוב לצד הפעולות השונות הנעשות ע"י הרשות המקומית ותחנת משטרת נתניה כדי להבטיח את ביטחונם של התושבים ,מעידות על ירידה משמעותית בהיקף עבירות איכות החיים ועבירות הרכוש.בהזדמנות זו ביקש ראש המועצה להודות לכל העושים במלאכה חיונית זו והוסיף "אני מאמין כי בזכות העבודה המאומצת של כל הנוגעים בדבר תחול מגמת ירידה גם במספר אירועי האלימות המתרחשים בבתי הספר וביישוב".
 בתם הטכס חולקו  פרסים -ערכת ציור- ע"י ראש המועצה,ר' אגף תכנית "עיר ללא אלימות" במשרד לביטחון פנים  ור' אגף החינוך לארבעה תלמידים אשר ציורם ביטא באפן מיוחד וייחודי את נושא התערוכה,"עיר ללא אלימות" ביניהם,רון עוקשי,תלמידת כיתה ב' מביה"ס רימון,עידו קורלי ויובל אקוני,תלמידי כיתה ד' מביה"ס עמל ויעל חסון,תלמידת כיתה ו' מביה"ס הדר.
"הציורים אשר צוירו ע"י התלמידים,הילדים שלנו,מחזקים את ההבנה שהם רוצים וניתנים לעיצוב ומבטיחים לנו כקהילה כי אם רק נרצה אז נוכל לחיות ביישוב ידידותי,מסביר פנים ונעים כדוגמת ההתארגנות והמפגש הקהילתי סביב תערוכה זו" סיכמה וחתמה כחלון- כידור את טכס הפתיחה.