כפר יונה רושמת הישגים נוספים לחינוך המוזיקלי

"קונצרט מנגן" שני ושלישי: לאחר קונצרט לכלי קשת שערכו בחודש שעבר תלמידי בית ספר מנגן "רימון",  קיימו השבוע תלמידי בית הספר "עמל" ובית הספר "הדר", גם הם בתי ספר מנגנים, שני קונצרטים לכלי  נשיפה.
כ-300 תלמידים המנגנים בכלי נשיפה במסגרת פרויקט "בית ספר מנגן" ביישוב ניגנו שבוע אחר שבוע באולם המופעים של המרכז הקהילתי בכפר יונה. צפו בהם כ-700 הורים ובני משפחה.
בין המשתפים בקונצרטים כ-120 תלמידים משכבת כיתות ד' בבית הספר "עמל", וכ-120 תלמידים מבית הספר "הדר" שניגנו על כלים שונים, בהם חצוצרה, טרומבון, קלרניט, חליל צד ובריטון.
בשני בתי הספר הילדים ניגנו את השירים "אור חבצלות", "למרים טלה קטן", "תרגיל לתזמורת", "שיר השבלול", ו"קדימה התזמורת", בניצוחו של אילן קור, המרכז את פרויקט "בית ספר מנגן" בכפר יונה. קור, המנגן על סקספון, מופיע עם האמן ברי סחרוף, ומרכז את עשרות ילדי "בית ספר מנגן" תחת הנהגתו של המנצח ומנהל הקונסרבטוריון ביישוב, מרק וולוך. בקונצרטים צפו ראש מחלקת החינוך,  נסים מסס, מנהל המרכז הקהילתי, דודי ליפשיץ, וכן ראש המועצה, אפי דרעי.
פרויקט "בית ספר מנגן" פועל בכפר יונה זו השנה השלישית בסיבסוד המועצה המקומית כפר יונה וכולל את כל בתי הספר היסודיים ביישוב. מדובר בגולת הכותרת של השילוב בין החינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי ביישוב, ובשיתוף פעולה בין מחלקת החינוך, המרכז הקהילתי ושלוחת הקונסרבטוריון.
ראש המועצה, אפי דרעי, ציין השבוע כי מדובר בהגשמת חלום שלו שהחל בכפר יונה לפני 20 שנה, עם הקמת הקונסרבטוריון בכפר יונה. כבר אז בחרה הנהגת היישוב להדגיש את החינוך המוזיקלי, שהשתלב במערכת החינוך מגיל גן ועד תיכון.
יצויין, כי התזמורת הייצוגית של כפר יונה, המורכבת מנגני כיתות ה' ו-ו' מבתי הספר "עמל" ו"הדר", אירחה לאחרונה בכפר יונה את תזמורת ראש פינה להופעה משותפת ואף השתתפה לראשונה השנה בכנס תזמורות ארצי בכפר סבא מטעם משרד החינוך וזכתה לתשבוחות.   מנהל הקונסרבטוריון, מרק וולוך, הדגיש בפני ההורים את חשיבות החינוך המוזיקלי והפיכת בני הנוער לשוחרי תרבות: "התזמורת הייצוגית היא משכו של הרצף המוזיקלי המתקיים בכפר יונה מגיל גן עד תיכון ומגמת המוזיקה בבית ספר התיכון".