בת שבע חליפין מכפר יונה זכתה השבוע לאות הוקרה

בת שבע חליפין (88) מכפר יונה זכתה השבוע לאות הוקרה שהוענק לה לציון 30 שנות התנדבות. חליפין זכתה לביקור אישי של ראש המועצה, אפי דרעי, ולזר פרחים לכבוד יום הולדתה. אל ראש המועצה נלווה  מנהל המחלקה לשירותים חברתיים, אלברט מור.  חליפין התנדבה במשך יותר מ-30 שנה בתחום העזרה לעולים חדשים בכפר יונה. היא ילידת רומניה, ניצולת שואה שהגיעה לכפר יונה בשנת 1965 עם שתי בנותיה לאחר שאיבדה את בעלה. היא מספרת: "התפרנסתי בקושי מעבודתי כתופרת. היה לי קושי להבין מה הן זכויותיי ולדעת מה מגיע לי, ולכן בתחילת שנות ה-80 החלטתי לעזור לעולים חדשים בכפר יונה, שגורלם יהיה שונה משלי. אני דוברת רומנית ורוסית, ולכן היה לי קל לגשר בין העולים החדשים ובין הקהילה".
חליפין הייתה ממקימי מועדון הקשישים הראשון ביישוב לפני כ-30 שנה. היא סייעה ימים כלילות בקליטת העולים, תרגום והפצת מידע בנוגע לזכויות, כל זאת למרות שבחיי היום יום שלה נתקלה בקשיים כלכליים כאם לשתי בנות שהתפרנסה מעבודת כפיים.
גם היום, בגילה המופלג, כשבריאותה כבר לא תקינה, היא ממשיכה את הקשר הטלפוני עם עולים חדשים המבקשים את עזרתה בתרגום. חליפין התגאתה השבוע בהישגיה האישיים: "למזלי, זכיתי לנחת. הבנות שלי שתיהן מוצלחות. אחת אחות מוסמכת והשנייה מורה לאנגלית".
ראש המועצה, אפי דרעי: "הביקור אצל בת שבע לכבוד יום הולדת זה המעט שאפשר - לתת כבוד לאישה יקרה שנתנה ונותנת מזמנה ונפשה למען עולים ביישוב. בת שבע הייתה כמו מוסד בפני עצמו בכפר יונה ואין מילים לתאר את התודה שחייבים לה. למרות קשייה האישיים היא מצאה את כוחות הנפש לתת ולעזור לאחרים. היא דוגמא ומופת".