סיום סדנאות "הורים מעורים" עם גילה קסטיאל

הורות הינה אחד התפקידים המרכזיים, החשובים והמורכבים ביותר בחיינו כבוגרים. בחברה המודרנית, מקבל התפקיד משנה תוקף וחשיבות בשל שינויים מהירים, ריבוי אלטרנטיבות וטישטוש ערכים וגבולות.
ההורות של היום מצריכה, בצד אינטואיציה, תחושות ומסורת חינוכית, גם חשיבה, תכנון והתכוננות.

מתוך הרצון לתת מענה לצרכים אלו ולאפשר לתושבי כפר-יונה המעוניינים לקבל כלים להתמודדות עם הנושא, חברו לשיתוף פעולה מתאמת הרשות למלחמה בסמים ואלכוהול במועצה, יטבת פלטר-דיציאן  ומנהלת תכנית עיר-ללא-אלימות ביישוב, שוש כחלון-כידור למרכז הקהילתי ביישוב, בכדי להציע לתושבים מבחר הרצאות וסדנאות הורות מגוונות .

במסגרת מיזם משותף זה, "הורים מעורים", בנוסף להרצאות בנושאים השונים במרכז הקהילתי בכפר-יונה,  התקיימו השנה בהצלחה רבה, שתי סדנאות המשכיות בהנחייתה של גילה זילברשטיין קסטיאל (בתמונה) להעצמת הורי היישוב. האחת להורים החטיבה ב"איש שלום" ואילו השניה להורי תלמידי הכיתות הגבוהות בבית חינוך "הדר".
בסמוך לחג הפורים, ב22/03/11 הגיעה גילה לספריית בית-חינוך הדר, להרצאה בנושא "מכעסים להומור". בערב שהיה משעשע ומעשיר אחד, השתתפו כ20 הורים  ועם תום ההרצאה נפתחה ההרשמה לסדנת ההורים לגילאי טרום-התבגרות (ד'-ו') אשר נערכה בימי שלישי בספריית "הדר":
לאורך 8 מפגשים שבועיים, שהחלו ב05/05/11, התכנסה קבוצת ההורים לעבודה סדנתית והמשתתפים בה דנו, שוחחו ופיתחו את הנושאים השונים הקשורים באתגר ההורות.

בשבוע שעבר, לרגל המפגש אשר עסק בהתנהגויות סיכוניות, צפו חברי הקבוצה במצגת בנושא שתיה מבוקרת ובקטעי וידאו תיעודיים ואף ניהלו דיון ער בנושא, בהנחייתה של יטבת פלטר-דיציאן, המתאמת הישובית מטעם הרשות למלחמה בסמים ואלכוהול.
בימים אלו נערך המפגש המסכם בסדנת ההורים, אשר נהנו ממפגשים מעשירים, מרתקים ומהנים במיוחד ולצערם הרב של ההורים המשתתפים בסדנא, נפרדה הקבוצה מהמנחה, גילה זילברשטיין קסטיאל, אך לא לפני שהבטיחו לשמור על קשר.

מבחר ציטוטים מתוך משובי ההורים:
"ההחלטה העקרונית שקיבלתי בעקבות הסדנא", משתפת אחת מהזוגות המשתתפים, "היתה שאני-אמא. לא יועצת, לא מורה, לא מבקרת... להתמקד בתפקידי כאמא ולהנות ממנו"
”גילה מדהימה, תומכת, מגיעה לכל אדם ועוזרת לכל אחד מן הקבוצה בה הוא נמצא, נהניתי מכל רגע" כך אמרה במפגש הסיכום משתתפת נוספת בקבוצה וחברתה הוסיפה: "יש לי רק שבחים לומר, מאחר ופגשנו מנחה צעירה, מבינה, קשובה ונעימה והורים נופים המתמודדים עם אותם הקשיים. היה פשוט נפלא!"

סדנאות ההורים המגוונות הפתוחות להרשמה בפני כלל ההורים ביישוב, (ע"פ קבוצות גיל הילדים) הינן חלק מתכנית "הורים מעורים", המיזם המשותף  להתמודדות עם אתגרי ההורות של זמננו, של מנהלת תכנית עיר-ללא-אלימות ביישוב, שוש כחלון-כידור ומתאמת הרשות למלחמה בסמים ואלכוהול במועצה, יטבת פלטר-דיציאן.
פרסום פרטים מדוייקים בנוגע לסדנאות ההורים הבאות, אשר יפתחו מייד לאחר החגים, בגיליון "הניוז" של אוגוסט.
פתיחת הסדנא מותנית במספר מינימום של נרשמים לכל סדנא.
הקדימו להרשם והבטיחו את מקומכם בסדנאות הבאות.