מחשב לכל ילד

בכפר יונה זהו המחזור השלישי בו מחלוקים מחשבים מסובסדים לילדים באמצעות עמותת "מחשב לכל ילד" ושותפים לו אגף החינוך והמחלקה לשירותים חברתיים בישוב.
השנה חולקו 20 מחשבים לילדים שנבחרו עפ"י קריטריונים שנקבעו ע"י משרד ראש הממשלה אשר יזם את הפרוייקט לפני שני עשורים ולפיו מוענק מחשב לילדים ממשפחות שאין באפשרותם לרכוש מחשב מסיבות כלכליות. במסגרת הפרוייקט עמותת "מחשב לכל ילד" מגייסת כספים לרכישת מחשבים והמועצה המקומית משתתפת במימון חלקי של 250$ למחשב וההורים משלימים כ- 100$.
בפרוייקט מחשב לכל ילד מוענקת חבילת תוכנות, כולל חיבור לאינטרנט וקורס הדרכה לילדים ולהורים להפעלת המחשב ושימוש מושכל ומבוקר ע"י כל בני המשפחה.
הטקס התקיים במועדון הקהילה האתיופית בו לקחו חלק הילדים והוריהם ובמהלכו חולקו תעודות לילדים שהשתתפו בהדרכה להפעלת מחשב ותוכנות לימוד.
ראש המועצה המקומית מר אפי דרעי תומך בפרוייקט ומאמין באחריות החברתית לצמצום פערים והענקת הזדמנות שווה לילדים להצליח בלימודיהם ולהוריהם להיות קרובים ומעורבים בהתפתחותם.
הילדים וההורים קיבלו בהערכה את תעודות ושמחו על ההזדמנות שניתנה להם לעבוד מהבית באופן עצמאי ולא להיות תלויים בשירותים חיצוניים.
מר אלברט מור מנהל המחלקה לשירותים חברתיים ברך את הילדים והוריהם וציין את הנחיצות למחשב זמין ושימושי בכל בית. לדבריו המציאות בה אנו חיים, המחשב הוא אמצעי בלתי נפרד בניהול אורחות חיינו ועם השנים אנו תקוה שימצאו פחות ילדים אשר בביתם אין מחשב.
יסמין דהן מנהלת הפרוייקט מטעם משרד ראש הממשלה ציינה את שיתוף הפעולה של הרשות המקומית על אגפיה בהצלחת הפרוייקט בפעם השלישית.