סוגי פסולת ואופן המחזור

אשפה ביתית:
אשפה הנוצרת בבית מפונה מבתים פרטים 2 פעמים בשבוע ,על פי חלוקה לרחובות ומבתים משותפים ומוסדות העירייה - שלוש פעמים בשבוע .
פסולת בנין:
פסולת אשר נוצרה בעקבות פעולה של בינוי או שיפוץ כגון: בלוקים, טיח, שברי בטון, ברזל וכו ’. פסולת בנין תפונה ע ”י התושב לאתר פסולת מורשה. אין להשליך פסולת בנין בכל שטח שהוא בתחומי העיר.

גזם: בהגדרת הגזם נכללים פסולת גינה, קרטונים, ריהוט ישן וגרוטאות. הגזם מפונה ע ”י העירייה מידי שבוע, ביום ב ’.
את הגזם יש להוציא ביום א ’ בלבד, החל משעות הצהריים ורצוי בשעות הערב.
החל מתאריך 1.7.2007 נכנס לתוקפו חוק המחזור בנושא פינוי הגזם. על פי החוק מחייב המשרד להגנת הסביבה כל רשות מקומית לבצע הפרדה מלאה של הגזם היוצא מתחום שיפוטה לפיכך, על כל תושב המוציא גזם מחצרו לרחוב, לצורך פינויו , לבצע הפרדה מלאה.
יש להפריד בין סוג פסולת של גזם נקי: עלים, דשא, ענפים לבין כל פסולת מוצקה אחרת: קרטונים, ריהוט, גרוטאות וכד’ ולהניח כל סוג בערמה נפרדת.
על פינוי פסולת מוצקה כגון מכונות כביסה, ריהוט וכד’ יש להודיע למוקד העירוני על מנת לתאם משאית מיוחדת לפינוי.
את הדשא והעלים יש לאסוף לתוך שקיות אטומות וקשורות.  יש להימנע מהנחת כל סוג פסולת בסמוך למוני מים, מערכות השקייה, גדרות, גינות ציבוריות , ערוגות וכלי רכב או בסמוך לרכוש פרטי או ציבורי העלול להיפגע בעת הפינוי. אין להשליך פסולת במגרשים פתוחים .

מיקומי עמדות מחזור