כפר ירוק

כפר יונה  מיישמת תוכנית אב לשמירה על איכות הסביבה  ביישוב הוצבו גגות סולאריים לחסכון חשמל במספר מבני ציבור וכן ביישוב מיישמים תוכנית , שעיקרה מחזור , וצמצום בצורה דרסטית את כמויות האשפה המיועדות להטמנה בקרקע. בצורה זו אנו נרתמים גם למאמץ הגלובלי של הפחתת פליטת גזי החממה אשר הנזקים שלהם לטווח הארוך לאקלים ולצומח ולחי ברורים היום לכולם.
ביישוב, 4 מרכזי מחזור מודרניים אשר הוצבו במקומות הבאים:

1. ברחוב רמב"ם , בסמול לנקודת המשטרה.
2. בחניית קניון הכפר , מול מחלקת הגבייה.
3. בשדרות רבין , הסמוך לכניסה המערבית לכפר.
4. ברחוב הצבעוני, בסמוך לתיבת הדואר.

בכל אחד מהמתקנים פחים נפרדים לפסולת נייר מתכת(קופסאות פח), פלסטיק (בקבוקים על כל סוגיהם ) פסולת טקסטיל (בגדים , וילנות וכו' )  סוללות ודיסקים.

בצמוד לכל מרכז מיחזור ,הוצב מיכל לאיסוף לקרטונים כאשר כלוב נוסף יוצב בשכונת גבעת אלונים, בסמוך לכלוב איסוף הבקבוקים . כמובן שארבעת מרכזי מחזור אלה אינם מספיקים, ולכן תגובר המערך לאיסוף בקבוקי פלסטיק מ 17 ל 40 נקודות ביישוב . כמו כן פוזרו 15 תפוזיות לאיסוף עיתונים ונייר. (ניתן למצוא רשימה המשך)

לתשומת ליבכם כי בעת הפרדת הפסולת למיחזור יש להשליך לכל מיכל את הפסולת המתאימה בלבד (אין להשליך את הבגדים או הבקבוקים עם שקית הניילון, אלה להוציאם מהשקית ואת השקית להשליך במקום המיועד לה).
אין להשליך בשום פנים  לפי המחזור והכלובים פסולת שאינה מהסוג לו משמש מיכל הפסולת.
להזכירכם, בנושא גזם המועצה מפעילה קבלן בימי שני בכל שבוע, התושבים נדרשים להוציא את הגזם והפסולת הגושית לרשות הרבים, ביום א' בלבד. לקראת הפינוי!
פסולת בניין – המועצה אינה אוספת או מספקת שירותים לאיסוף פסולת בניין, כל תושב המבצע שיפוצים או בנייה מחויב להסדיר באופן עצמאי את פינוי הפסולת.
במסגרת חזון העיר הירוקה נושא המחזור הוא עוגן בטיפול הרשות בפסולת, חובה על כולנו להירתם ולמחזר! אנו נמשיך בעתיד לבצע פעולות נוספות בתחום באיכות הסביבה על מנת לתרום את חלקם של תושבי כפר יונה ,למאמץ העולמי לשימור על הכדור.

מערכות לשימוש באנרגיה סולארית
החברה הכלכלית של כפר  הקימה  שלושה מתקנים לשימוש באנרגיה סולארית, שמטרתם לחסוך בחשמל. המתקנים הוקמו על שלושה מבנים ציבוריים ביישוב: המרכז הקהילתי, בית הספר השש שנתי "איש שלום" ובית הספר היסודי ממלכתי "הדר".

מדובר באנרגיה ירוקה לחיסכון בחשמל ובשנים הבאות יתווספו מרבית מבני הציבור ביישוב לשלושה אלה על מנת לייצר כמה שיותר אנרגיה סולארית לשימוש ביישוב. מדובר בנכס מניב, שבתוך שש שנים יחזיר את ההשקעה הראשונית.
המהלך הינו בעל סיכון נמוך ותשואה גבוהה ומייצג שילוב מנצח של אחריות סביבתית, תשואה כלכלית ותדמית "ירוקה" ליישוב. זאת, לאור העובדה כי השנה נכנס היישוב לתוכנית אב לשמירה על איכות הסביבה.
המשרד לאיכות הסביבה מעודד מערכות מסוג אלה וביישובים רבים כבר הותקנו מערכות דומות. במקביל בבית הספר יהיה חדר שיראה את החיסכון באנרגיה לתלמידי בתי הספר שבהם מותקן הגג.

משק החשמל היום נשען ברובו על חברת החשמל, והוא סובל ממחסור בייצור חשמל. יוזם התוכנית היה  שר התשתיות  לשעבר בנימין בן אליעזר (פואד), שהחל ביוזמה כבר בשנת 2007.
המתקן המדובר הינו מסוג "פוטו וולטאי (PV)" והוא מייצר אנרגיה חשמלית מקרינה ישירה של אור השמש, באמצעות המרת אור השמש ישירות למתח חשמלי. המתקנים מבוססים על קולטים הבנויים מתאים המכילים מוליכים למחצה שמשחררים אלקטרונים בזמן חשיפה לקרני השמש. אלקטרונים אלה הם הבסיס לזרם החשמלי ומדובר בטכנולוגיה שהינה מוכחת כבר 30 שנה כמקור אנרגיה ירוק ולא מזהם.
כאמור, החברה הכלכלית של כפר יונה היא יזם הפרויקט ביישוב וההערכה היא כי מדובר ברווח שנתי של 90-45 אלף ש"ח לשנה לאחר החזר ההלוואה הראשונה.