הזוכים בגמר אלוף העברית תשע"ח

גמר "אלוף העברית" לבתי הספר היסודיים בכפר יונה:

נועם מסיקה ויובל גורן מבי"ס הדר, ודניאל בייגל מבי"ס רימון בכפר יונה, זכו בתואר אלוף העברית לשנת תשע"ח

גמר חידון "אלוף העברית" בכפר יונה ע"ש אריאל שמואלי ז”ל, נערך זו השנה השישית בקרב תלמידי בתי הספר היסודיים בעיר. מדובר במסורת יישובית, המתקיימת מידי שנה על ידי אגף החינוך בעירייה ובתי הספר היסודיים בעיר, במטרה לעודד  את הטמעת השפה העברית בדור הצעיר.

החידון התקיים במעמד ראש העיר אפי דרעי, ובהשתתפות סגנית ראש העיר ומחזיקת תיק החינוך – יעל חן, מנהלת אגף החינוך – אסנת חכמון, מנהלת בתי הספר היסודיים – דפנה ליכוב, תלמידים, הורים ומנהלי בתי הספר היסודיים בעיר. התחרות היישובית התקיימה לאחר תהליך מקדים בכלל בתי הספר היסודיים, במסגרתו נחשפו התלמידים לתכני התחרות והעמיקו את ידיעותיהם בשפה העברית.

לשלב הגמר הגיעו 15 תלמידים, שהפגינו ידע רב ושליטה בשפה העברית. במקום הראשון ובתואר "אלופי העברית לשנת תשע"ח, זכו השנה שלושה תלמידים : נועם מסיקה ויובל גורן מבי"ס הדר, ודניאל בייגל מבי"ס רימון, שהפגינו ידע רב ושליטה מרשימה בשפה העברית.

כאמור, החידון הפך למסורת בכפר יונה, במטרה לעודד ולחנך תלמידים למצוינות, לקריאה ולהרחבת אופקים. ההשקעה הרבה של העירייה בתחום החינוך, מוכיחה את עצמה בכל פעם מחדש, והפעם בתרבות הקריאה ובשפה עשירה של ילדינו.

ראש העיר סיכם ואמר: "השפה העברית עומדת בבסיס תרבותנו כעם יהודי. החידון הפך למסורת יישובית בכפר יונה, מתוך כוונה להבליט את מקומה  וחשיבותה של השפה בקרב התלמידים והתושבים בעיר. יישר כוח למתמודדים ולזוכים, על  הידע הרב והשפה העשירה, ותודה לכל הצוותים החינוכיים, שעמלו וליוו את התלמידים לאורך כל התקופה".