דלג לתוכן

השירות הפסיכולוגי של עיריית כפר יונה

משבר הקורונה והסגר מציפים דאגות וחרדות רבות.
לכן, השירות הפסיכולוגי של עיריית כפר יונה עובד סביב השעון על מנת לתת מענה אישי לכלל הפונים ולסייע להם לצלוח את התקופה הזאת עם שקט נפשי.
***
אנו מביאים בפניכם כמה טיפים שאנשי השירות הפסיכולוגי ממליצים עליהם לשמירה על שגרה בריאה:
🛁 צרו לעצמכם ולילדיכם שגרת יום – הגדירו שעות התעוררות בבוקר, שעות ארוחה מסודרות, שעות למשחק וללימוד, זמן לשיחה משפחתית.
🧘🏽‍♂️ אמצו אורח חיים בריא – הכינו לכם ולילדיכם ארוחות בריאות, ואמצו שגרה של פעילות גופנית – ביוטיוב אפשר למצוא סרטונים רבים עם פעילות ספורטיבית מתונה לכל המשפחה.
📺 הגבילו את צריכת החדשות – צריכה מרובה של חדשות עלולה להגביר את רמת החרדות, לכן מומלץ להגביל אותה. במקום חדשות, האזינו למוסיקה, צפו בסרטים ובסדרות אהובות והכניסו קצת הומור לשגרת היומיום.
🛠 בחרו פרויקט בבית שעכשיו יש לכם זמן לעשות אותו – ביוטיוב ובפייסבוק תוכלו למצוא קבוצות וסרטונים עם הדרכות DIY לשיפוצים קלים או ליצירה שכל אחד יכול לעשות בעצמו.
📱 שמרו על קשר טלפוני עם בני משפחה וחברים – הריחוק מהמשפחה ומהחברים הוא אחד הקשיים הגדולים שקיימים בימי הקורונה, לכן חשוב לשמור על קשר טלפוני.
☎️ פנו לייעוץ – אם אתם מרגישים בדידות וחרדה לאור המצב, אנחנו מזמינים אתכם לפנות לקו הסיוע של השירות הפסיכולוגי בעירייה בטל' 09-8971148, או לייעוץ פסיכולוגי של קופת החולים אליה אתם משתייכים:
מכבי 3028* | מאוחדת 3833* | כללית 2708* | לאומית 02-6335209