כפר יונה: יום ההליכה הבינלאומי

הולכים על זה"- יום ההליכה הבינלאומי בכפר יונה

תלמידי בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים בכפר יונה, צעדו מבתי הספר – במסלולי הליכה שונים בתוך העיר לרגל "יום ההליכה הבינלאומי", שהתקיים השבוע בערים השונות ברחבי הארץ. בתום ההליכה, חזרו התלמידים לארוחת בוקר של בריאות ולפעילויות ספורט נוספות שהתקיימו בבתי הספר, כחלק מהתכנית העירונית בעיר לקידום אורח חיים בריא. מטרת יום ההליכה בכפר יונה, נועדה לקדם את המודעות לפעילות גופנית, כתורמת לאורח חיים פעיל ובריא בקרב תלמידי ותושבי העיר כפר יונה. יום ההליכה בכפר יונה התקיים על ידי אגף החינוך של העירייה בשיתוף מחלקת הספורט והמרכז הקהילתי.

האירוע "הולכים על זה" מצטרף למגוון אירועי ספורט עירוניים המתקיימים לאורך השנה בכפר יונה, כחלק מתכנית האב העירונית לספורט ואורח חיים בריא ובו בנוסף, יוזמה חינוכית – "גן מקדם בריאות", שמקדמת העירייה במטרה להפוך את תחום הבריאות לחלק בלתי נפרד משגרת הילדים ומתוך ראייה כי למסגרת הגנים, היכולת לעצב את דמותם של הילדים ולהקנות להם הרגלים לאורח חיים פעיל ובריא. התחומים העיקריים בהם עוסק "גן מקדם בריאות" הם:  חינוך לתזונה בריאה, שגרה פעילה, היגיינה אישית וסביבתית  ורווחה רגשית ומניעת סיכונים. העיסוק בתחומים הללו באים לידי ביטוי במסגרת הפעילות השגרתית בגנים ובמסגרת הקהילה, ושם דגש על המאפיינים התרבותיים של הבית והקהילה.

אסנת חכמון, מנהלת אגף החינוך בכפר יונה: "חינוך לא בא לידי ביטוי רק במילים, אלא גם ביוזמה, במעשים ובעשייה הלכה למעשה. החינוך לאורח חיים נכון, פעיל ובריא בעיר, מטמיע בתלמידים את המודעות  לחשיבות הפעילות הגופנית בכלל וההליכה בפרט וקידום אורח חיים פעיל ובריא. עיריית כפר יונה ואגף החינוך, מעודדים ומקדמים פעילויות מעין אלו במהלך השנה כולה, עבור כל שכבות הגיל – מילדי גני הילדים בעיר, דרך צעירים ובני נוער, הורים, ספורטאים חובבים ומקצועיים ועד לוותיקי העיר – כולם נחשפים לאורך השנה למגוון נרחב של פעילויות ספורט, במגוון נרחב של ענפים. אני מברכת את כל התלמידים וההורים שצעדו עם הילדים ביום ההליכה".