כפר יונה: די לאלימות ולרצח נשים!

עיריית כפר יונה והמרכז הקהילתי מגלים אפס סובלנות לאלימות ואומרים די לאלימות הגואה כלפי נשים !

כמחאה על רצח נשים בישראל ובעקבות רצף מקרי הרצח של נשים בעת האחרונה:

• עיריית כפר יונה תקיים ביום שלישי (4/12/18) בין השעות : 10:30-11:30, כנס לעובדות ועובדי העירייה באולם הרב תכליתי במרכז הקהילתי בעיר.
  • בכנס, ייחשפו העובדים לסיפורה האישי של מירי ארגמן, תושבת העיר, שהצליחה לצאת ממעגל אלימות ארוך שנים, ויתקיים שיח פתוח בין העובדים, שעיקרו הגברת המודעות לנושא ומניעת האירוע הבא.
  • כמו כן, לא תתקיים קבלת קהל במשרדי העירייה בשעות אלו. הוועדה המקומית לתכנון ובנייה תקיים קבלת קהל בין השעות 09:00-10:30 ו- 12:00-13:00.

כזכור, ב- 25 לנובמבר צוין ברחבי העולם כולו היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפי נשים. מתחילת השנה נרצחו בישראל 24 נשים – מחציתן ערביות ובחלק מהמקרים המשטרה טרם הגיעה לרוצחים. המדובר בעליה של 30% בהשוואה לשנה הקודמת. בשבוע שעבר נרצחו 2 נערות, יארא איוב בת ה- 16 וסילבנה דגאי בת ה- 13 ז"ל.

ראש העיר כפר יונה, שושי כחלון-כידור: "האלימות הגואה כלפי נשים, מחייבת את ממשלת ישראל לקחת אחריות על הנושא ולעמוד בהתחייבותה לתקצב הטיפול בו זאת באמצעות הקמת ועדה פרלמנטרית וכן, שהאלימות כלפי נשים יהיה תחום עיסוקה העיקרי אשר תתן דעתה לנושא בכל הרמות הנדרשות – מדיניות, חקיקה, תקציב, הסברה, אכיפה, עונש וטיפול. לצערי, במקום שהממשלה תיקח אחריות ותזעק את זעקת הנשים היא בחרה לשתוק. במקום בו הממשלה שותקת והאלימות גואה, מוטלת עלינו חובה אזרחית ומוסרית לקחת אחריות ולפעול למען אלו שניתן להצילן בבחינת "המציל נפש אחת כאילו והציל עולם ומלואו".