כפר יונה: מאבק העובדים הסוציאליים

היום (יום ה') 13/12/18, יושבתו השירותים החברתיים ברשויות המקומיות במחוז מרכז.

ראש העיר,כחלון כידור: "העובדות והעובדים הסוציאליים אינם שק אגרוף!"

לפני כשלושה שבועות נפתח מאבקם של העובדים והעובדות הסוציאליות בישראל, על רקע האלימות הגוברת כלפיהם. המחאה על נושא האלימות, היא חלק ממאבק רחב על עתיד השירותים החברתיים בישראל אשר נמצאים במשבר עמוק. העובדים הסוציאליים בשרותי הרווחה בישראל, מתמודדים עם עומס ומחסור במענים שלא נותנים אפשרות לתת טיפול מיטבי, הולם ומכבד לאוכלוסייה, כל זאת כאשר העובדים חשופים לגילויי אלימות כלפיהם.

עיריית כפר יונה על נבחריה ועובדיה מבקשת להביע את הזדהותה ותמיכתה המלאה במאבק הצודק ותמשיך לעשות כל אשר לאל ידה כדי להבטיח את ביטחונם האישי.

ראש העיר, שושי כחלון-כידור: "רק לאחרונה ציינו ואף ערכנו כנס הזדהות עם רצח נשים במדינת ישראל – זאת כאמירה רשותית, במסגרת היום הבינלאומי למניעת אלימות כלפי נשים. מאבק חשוב זה של העובדות והעובדים הסוציאליים, העושים עבודת קודש, מעיד יותר מכל כי האלימות חוצה מגזרים, מגדרים ותפקידים. כחברה וקהילה עומדת לנו החובה והאחריות כאחד, לשלב ידיים, לגלות אפס סבלנות לאלימות וכן לעשות כל שביכולתנו לצמצמה ולהחליפה בהקשבה, בשיח ובדיאלוג. רק כך ויחד נחולל השינוי"

מנהל אגף לשירותים חברתיים, אלברט מור: "העובדים הסוציאליים נמצאים בחזית החברתית של מדינת ישראל וחשופים לגילויי אלימות כלפיהם. מדובר באנשי מקצוע הנותנים מענה לאוכלוסיות מוחלשות שקולן לא נשמע ולמשפחות ויחידים המצויים במשבר. רובם של העובדים הסוציאליים בעלי תארים גבוהים ולמרות זאת נמצאים בתחתית טבלת ההשתכרות, תנאי ההעסקה והשכר של העובדים הסוציאליים משפילים. עירית כפר יונה מממנת את האבטחה של העובדים הסוציאליים למרות שהתקבל חוק למניעת אלימות כלפי העובדים הסוציאליים, שהממשלה אינה מיישמת אותו. מענה לדרישות העובדים הסוציאליים יתרום לשיפור מערך השירותים החברתיים ויועיל  לחברה הישראלית בכללותה.