ערב הוקרה למערכת החינוך בכפר יונה

ערב הוקרה למערכת החינוך של כפר יונה:

החינוך בכפר יונה בראש סדר העדיפויות ובמגמת עלייה מתמדת ■ אחוז הזכאים לבגרות עומד כיום על 84% – שיפור משמעותי ביחס לשנים קודמות

בשבוע שעבר התקיים ערב הוקרה למערכת החינוך של כפר יונה בו השתתפו כל מנהלי  וצוותי ההוראה והחינוך בעיר, החל מהגנים דרך בתי הספר היסודיים וכלה בחטיבות הביניים והתיכון. בערב השתתפו עוד: ראש העיר אפי דרעי, סגנית מ"מ ראש העיר ומחזיקת תיק החינוך יעל נחמן חן, מנכ"ל העירייה דני לוין, צוות עובדי אגף החינוך בראשותה של אסנת חכמון, מפקחות בתי הספר, מנהלות, מורות,  גננות, סייעות, עובדי מינהל, נציגי הרשות, נציגי המכללה האקדמית בית ברל, נציג ארגון המורים, נציגת הסתדרות המורים והנהגות ההורים.

השנה התחלנו בתכנית עירונית ייחודית ברמה הארצית – תכנית "עיר אקדמיה", אשר פותחה בשיתוף משרד החינוך, המכללה האקדמית בית ברל ומכון מופ"ת. במסגרת תכנית זו פתחנו את בית הספר להורים בראשות של פרופ' עמוס רולידר. כ- 20 משפחות זכו לליווי צמוד, סיוע וקבלת כלים להתמודדות עם קשיי ילדיהם. כמו כן, השקענו במהלך השנה האחרונה כ- 800 שעות בפיתוח המקצועי של צוותי החינוך, של צוותי הניהול ובפיתוח מנהיגות יישובית. למעלה מ- 100 סטודנטים מהמכללה האקדמית בית-ברל השתלבו במערך החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי ביישוב, לחיזוק ולתגבור מקצועות הליבה.

העיר כפר יונה נמצאת בתהליכי צמיחה והתפתחות חסרות תקדים וכחלק מהערכות העירייה לקליטת אוכלוסיות חדשות החלה עיריית כפר יונה בבניית מוסדות חינוך שיתנו את המענה הנדרש. בניית בית ספר וגנים בשכונת שרונה. המשך בניית בית ספר וגנים בשכונת יפה נוף ועוד. נציגת משרד החינוך ציינה לשבח בנאומה, את התקדמותה של מערכת החינוך בכפר יונה, על הובלת תהליכים, חדשנות ויוזמות יצירתיות לשיפור ההישגים הלימודיים במסגרת "עיר אקדמיה" וכן על שיפור המשמעותי באחוז הזכאים לבגרות העומד כיום על 84% – שיפור משמעותי מאוד ביחס לשנים קודמות.

את ערב ההוקרה הנחתה מנהלת בתי הספר בעיר, דפנה אבן-ליכוב, והוא התקיים בסימן "מעל ומעבר". במהלך הערב הוענקו תעודות הצטיינות והוקרה לאנשיי החינוך בעיר, על פועלם ותרומתם מעל ומעבר, לקידום מערכת החינוך בכפר יונה כל אחד בתחומו. כבוד ויישר כח למצטיינים: נורית קמחי-מימון, איריס כהן, מרגלית בן עמי, דינה חג'ג', דנה יששכר, שירי אפגין, עירית ספיר, עירית קציר, משה שורקי, אורלי יעקב, רוחלה פרלמוטר, איריס שלום, צוות גן הדרים וצוות גן חצב.

מנהלת אגף החינוך, אסנת חכמון: "בערב זה אנו רוצים להוקיר תודה והערכה לכל עובדי מערכת החינוך בעיר כפר יונה. לפני הכול מערכת החינוך היא, מערכת של אנשים העוסקים במלאכה יומיומית עקבית ומורכבת שבליבה טיפוח, עידוד, הצמחה ועידוד היצירתיות של ילדינו.  אתם עובדים יקרים, מהווים את ההון האנושי, המסור, המקצועי, ועם ה"נשמה היתירה", שמשכילים להוביל את מערכת החינוך שלנו. תודה לכם מעומק הלב!".