לציון יום הזיכרון למאורעות 7 באוקטובר, נקיים שלושה מפגשים לאורך השבוע: טקס זיכרון עירוני, שעת סיפור לילדים וערב זיכרון לנוער. יחד נזכור את מי שאיבדנו ונקשיב לסיפורים של המשפחות ושל האנשים שממשיכים לשאת את זכרם.

????️ יום ראשון, 4.10 | טקס זיכרון עירוני

בשעה 19:00 נתכנס במרכז הקהילתי לטקס הממלכתי.

נאזין לענת שי-ישינובסקי, אימו של סגן מתן שי-ישינובסקי הי"ד ותושבת העיר, ולד"ר אלון ברש, ראש החוג לאנטומיה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת בר אילן וסרן במילואים במרכז הצבי של הרבנות הצבאית.

ד"ר ברש, העוסק באיתור נעדרים ובזיהוי חללים, ישתף בעבודה הרגישה והמורכבת שמאחורי הכותרות, באחריות הכבדה ובמאמץ לתת תשובה לכל משפחה.

הכניסה חופשית בהרשמה מראש >>

???? יום שני, 5.10 | שעת סיפור בעקבות "בדרך של רותם"

בשעה 17:15 ניפגש בספריה העירונית לשעת סיפור לילדים בגילאי 6-3, בעקבות ספרה של עדי ניימן, שנכתב לזכר גיסתה, רותם ניימן ז"ל, שנרצחה בפסטיבל נובה.

שמרית בר, מנהלת הספריה העירונית, תקריא את הסיפור ותשוחח עם הילדים על חברות, עזרה לזולת ואכפתיות. דרך המפגש נכיר את סיפורה של רותם ואת האהבה, הנתינה וראיית האחר שאפיינו אותה, בשפה המותאמת לגילם של הילדים.

הכניסה חופשית בהרשמה מראש >> כל ילד בליווי מבוגר אחד.

 

????️ יום רביעי, 7.10 | ערב זיכרון לנוער

במועדון הנוער נקיים הרצאה ושיח פתוח עם בני סולומון, אביה של הילי סולומון ז"ל, שנרצחה בפסטיבל נובה.

בני ישתף בדמותה של הילי וישוחח עם בני הנוער על בחירה ומשמעות בתקופות של אי-ודאות, ועל כלים שאפשר לקחת מהמפגש לחיי היומיום.

???? מועדון הנוער, רח' הדרים 21 | 18:00 התכנסות | 18:30 תחילת המפגש | הכניסה חופשית.

????️ יום רביעי, 7.10 | "סלון עוטף" לצעירים

מרכז הצעירים יארח את יניב קסטנבאום, רבש"ץ קיבוץ אור הנר, למפגש אישי על אותה השבת.

יניב ישתף ברגעי הלחימה, בניהול האירוע בקיבוץ, בפינוי התושבים ובשינוי העמוק שעבר מאז.

???? מרכז הצעירים, שד' מנחם בגין (צמוד למגרשי הטניס) | 20:00

הכניסה חופשית, בהרשמה מראש >>